avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Mostenire debit la CAS (Casa de Sanatate)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Mostenire debit la CAS (Casa de Sanatate)

Tatal meu a decedat in vara 2011, sunt 3 mostenitori la care unul a renuntat la ea.
El a avut un PFA cu toate darile la stat achitate, a fost si pensionar.
La o luna de la deces s-a lichidat PFA si radiat de la registru si la fisc s-a inceput demersurile de lichidare. Dupa ce s-a dezbatut mostenirea si s-au impartit bunurile fiscul pe baza actului de mostenire ne-a dat o suma de bani care era platita in plus la impozit pe venit.
Timpul a trecut si azi cand redactez primim o somatie de plata de la Finante pentru CAS (sanatate) ce reprezinta numai accesorii fara a spune care e debitul si pe ce perioada. Intreband la CAS despre aceasta aflu cu stupoare ca e vorba de debite din 2006 pana in 2012 ce includ o suma imensa peste capacitatea noastra de a achita!!!
Ma intreb ce este de facut, noi mostenitorii ne avand cunostinta de acest fapt?
Se poate ataca de catre fisc actul de mostenire ? Vom fi executati silit si pierdem casa masina...etc? Sa depunem contestatie ? ?
O situatie complicata pentru noi...
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:38, 21 Martie 2013
Un prieten m-a sfatuit sa fac o adresa la Casa de Sanatate si sa cer mai intai ce debite sunt , adresa sa o scrie un mostenitor anexand copie dupa certificat de mostenire si act de deces.
Dupa ce primesc raspunsul daca apar acele debite imense sa fac o actiune in instanta.
O fi buna ideea asta ? Nu cumva ma duc in gura leului fara sa vreau si imi dau de lucru singur?
Somatia ati primit-o de la fisc, care a preluat si incasarea taxelor de la CAS, incepand cu 01.07.2012. CAS nu mai are atributii legale de incasare a taxei pentru sanatate.
Suma de plata este cea mentionata in somatie, plus dobanda si penalitatile de intarziere care se adauga zilnic, suma totala de plata crescand zilnic pana in momentul achitarii datoriei. Daca vreti sa vedeti detaliat, pe ani, sumele reprezentand taxe CAS, datorate, veti gasi la fisc desfasuratorul acestora, la care se adauga zilnic dobanda si penalitatile de intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl datorie Problema in care doresc sa va consult este urmatoarea: tatal meu a decedat in urma cu un an. Avea o societate comerciala. Din cauza unei datorii de aprox. ... (vezi toată discuția)
Se mai aplica penalitati si dobanzi dupa radierea pfa? tzitzi tzitzi Buna ziua. Am avut un PFA din 2006, radiat in iunie 2010. Nu am platit cuantumul total al impozitelor datorate, s-au cumulat majorari si acum am poprire pusa ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere anaf la 3 luni dupa ce am stins toata datoria!!! Mihai223 Mihai223 Acum 3 luni am acoperit 100% o datorie pe care o aveam la ANAF, soldul initial si penalizarile si dobanda. Totul a fost acoperit la zi, plata la trezoreria ... (vezi toată discuția)