avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... coeficient de corectie pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

coeficient de corectie pensii

In luna mai 2012 am trecut de la pensia de invaliditate la pensia ptr. limita de varsta.Intrebare: beneficiez de aceasta corectie conf.OUG nr.1/2013 art.lll
Daca v-ati deschis drepturile la pensie de invaliditate inainte de 01/01/2011,nu beneficiati de indicele de corectie.
stie cineva cand se aplica indicele de corelatie de 1,06 % si cu ce data (am iesit la pensie la data de 15.06.2012)
Se aplica incepand cu 01/01/2013.
Pensia majorata + restantele(ianuarie-februarie)au inceput sa se faca din luna martie 2013,
Daca nu sa aplicat in luna martie,se va aplica in aprile 2013,cu plata restantelor.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiilor Justitiarul711 Justitiarul711 Am inteles ca celor care au iesit la pensie in perioada 2011-2013 li se vor recalcula pensiile. Pentru aceasta trebuie ca pensionarul sa faca o cerere sau se ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor Anniko Anniko Am citit un articol referitor la faptul că \\"Aproximativ 210.000 de pensii vor fi recalculate, incepand cu data de 7 noiembrie 2013 \\" din care am înţeles ... (vezi toată discuția)
Indice de corectie Doinitza58 Doinitza58 Intrebare: Am inteles ca persoanele care s-au pensionat intre 1 ianuarie 2011 si 22 ianuarie 2013 vor primi pensii mai mari pana la sfarsitul lunii martie ... (vezi toată discuția)