avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna contract 2h/saptamana
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna contract 2h/saptamana

Am o societate comerciala ce functioneaza ca afterschool. Profesorii vin cate doua ore pe sapatamana / patru ore pe saptamana in functie de cursurile pe care le tin cu copiii. Contractele de munca sunt incheiate cu 2 sau 4 ore pe saptamana la fiecare, in functie de programul lor real.
Am sunat la ITM cu umila intrebare de a mi se spune unde pot gasi prevederile pentru a stii cat concediu de odihna trebuie sa acord. In codul muncii se prevad cele douazeci de zile urmand a se face proportional doar in conditiile in care, de ex, persoana s-ar angaja in iunie. Mi s-a raspuns ca nu stie nimeni, ca nu exista astfe de prevederi in lege!
As vrea sa stiu, daca a intalnit cineva aceasta situatie, cum se calculeaza numarul de zile de concediu de odihna ce trebuie acordat, intrucat daca acord aceste zile de co, ei nu ar mai veni la munca aprox jumate de an, ceea ce este absurd!
Va multumesc mult.#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:23, 21 Martie 2013
si daca lucrau doar doar doua ore pe luna...adica o zi pe luna...nici nu puteai acorda douazeci de zile, adica douazeci de luni pe an!
imi cer scuze, nu am vrut sa se interpreteze cumva insa aceasta este realitatea cu care societatea se confrunta si de aceea am incercat sa vad daca a mai fost cineva in aceasta situatie.
wwitza a scris:

... adica douazeci de luni pe an!
...



Sigur 20 de luni pe an nu se pot acorda ca si CO ... insa din prevederile mai sus mentionate, rezulta ca timpul partial de munca nu influenteaza durata C.O.
De acord, daca de exemplu am vorbi de un contract de 2ore pe zi, sa acordam 20 de zile lucratoare. Dar daca vorbim de un contract de doua ore pe saptamana sau de doua ore pe luna ajungem in situatia de a nu putea sa respectam aceste prevederi. Nu cred ca o societate ar fi de acord sa ii dea angajatului jumatate de an de concediu...mai ales in conditiile incare are nevoie de acest om...doar o data pe saptamana.
Cred ca trebuie sa luati in considerare si alte aspecte decat ceea ce spuneti dvs ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu pentru jumatate norma ContSters290458 ContSters290458 Buna seara, sunt profesor cu norma intreaga, si informatician cu jumatate de norma.Intampin greutati la calculul zilelor de concediu odihna. De cate zile ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Liviuomu Liviuomu Un salut cordial tuturor ! Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna - norma 1h/saptamana Patience Patience Buna ziua, Stiu ca nu se calculează CO in raport cu norma de lucru, dar ce fac in situatia in care am un salariat cu norma de 1h/saptamana? Tot 21 zile CO? ... (vezi toată discuția)