avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare teren

buna ziua am o mica rugaminte daca cineva ma poate ajuta. vreau sa cumpar un teren de la cineva . problema e ca din totalul de 35 de ari 7 sunt vanduti altcuiva (care inca nu a intabulat) si 28 vreau sa cumpar eu. totul e la zi intabulat pe actualul proprietar care ne vinde , doar ca acum trebuie sa facem dezmembrarea pamantului in 2 parcele una de 7 ari iar cealalta de 28 de ari .pasii pe care trebuie sa ii urmez ii stiu acum ce va rog este daca poate cineva sa imi spuna ce taxe am de platit pentru a efectua dezmembrarea.. am inteles ca se vor primi 2 numere cadastrale cate una pentru fiecare parcela doar cele 2 numere trebuie platite? inafara de asta ce taxe mai trebuie platite ca dezmembrarea sa ajunga in biroul notarului (taxele notarului le stiu deja) si daca celalalt cumparator pe cei 7 ari are casa + anexe taxele cresc?. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AkyNashu , utilizator 14:38, 27 Martie 2013
revin cu un raspuns :D mi-a spus corect ca trebuie sa platesc o taxa de 120 de lei dupa care trebuie sa platesc si planul de situatie 450 de lei ce zici de asta? :))
Dar ce legatura are planul de situatie cu dezlipirea? Acest plan va trebuie pentru demersurile premergatoare obtinerii autorizatiei de constructie, ori in speta initiala nu spuneati nimic despre asa ceva :P
intr-un final normal ca vreau sa ma apuc si de construit.. doar ca acum fac dezmembrarea pamantului pe urma contractul de vanzare cumparare cu proprietarul dupa aia intabularea pe mine pe urma fac proiectul si asa mai departe si o sa ma apuc de construit... planul de situatie se face acuma la dezmembrare? daca vreau sa construiesc si chiar 450 de RON este pretul?

PS: nu am spus nimic despre planul de situatie pentru ca nici mie nu mi sa spus nimic :))) eu stiam doar ca acum facem dezmembrarea... pamantului in 2 parcele... si topograful mia zis ca este o taxa de 120 de RON si planul de situatie 450 de RON atat tocmai am aflat de la dumneavoastra ca ala il folosesc la constructie nici nu stiam :))
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
AkyNashu, utilizator
Sincer, nu e un pret mare. Pai asa cheltuieli o sa tot aveti: Certificat urbanism, aprobari, proiect, autorizatie construire ... si lista poate continua.
Succes (sau succesuri)!!!
oricum ma astept la cheltuieli .. imi dau seama ca chestiile astea nu se fac cu una cu doua. ok va multumesc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrarea unui teren criscris77 criscris77 buna ziua .am dat actele unui executant lucrari cadastru in luna iunie.a venit acum si mi-a adus un dosar care cuprinde plan de amplasament si delimitare a ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral mia26maria mia26maria Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest ... (vezi toată discuția)
S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)