avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor de 16 ani incredintat tatalui doreste sa revina ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor de 16 ani incredintat tatalui doreste sa revina la mama

Buna ziua,

In urma divortului in 2007,am acceptat ca baiatul meu care are acum 16ani sa fie incredintat tatalui deoarece am plecat in strainatate cu un contract de munca.Baiatul meu nu a vrut sa vina cu mine,invocand teama de necunoscut si dorinta de a nu-si parasi prietenii.In hotararea de divort am drept de vizitare in vacante.Ok,a venit in vacante,i-am trimis bani,haine,ce a mai avut nevoie,etc.De anul trecut am revenit in tara,si ...surpriza!!!Baiatul meu nu este lasat sa ma vada,sa ma viziteze decat conform hotararii de divort.Am uitat sa mentionez ca nu exista cale de cominicare cu fostul meu sot,foloseste copilul pt a se razbuna pe mine si de cand am revenit in tara imi face numai probleme.Baiatul a mai venit pe ascuns,isi doreste foarte mult sa ma vada,sa locuiasca din nou cu mine,dar ma intereseaza o metoda rapida si legala de a putea fi reincredintat mamei.S-a ajuns la situatia disperata de a se gandi sa fuga de acasa si sa vina la mine.Daca se intampla asa ceva ce ar trebui sa fac?Mentionez ca aceasta este dorinta este dorinta copilului.
Cel mai recent răspuns: Ioana cristina Cioaric , Avocat 20:10, 23 Februarie 2009
Pai, daca minorul vrea sa vina la dvs nu prea vad ce poate face ex sotul.
E vointa minorului si atata timp cat nu l-ati influientat nu are ce sa va faca din punct de vedere legal.

avocat Claudiu Lascoschi
Pentru a evita unele probleme , cereri pe calea ordonantei presedintiale reincredintarea minorului.
incercati sa introduceti o actiune de reaincredintare, avand in vedere ca minorul isi va da acordul in instanta sa fie incredintat dvs., aveti toate sansele sa castigati....nu este foarte greu.
este bine sa va angajati un avocat din orasul in care sunteti.

av.m.vasilescu
Daca circumstantele si motivele pentru care fiul dvs a fost incredintat sotului nu mai sunt aceleasi cu cele care au determinat luarea acestei hotarari de catre instanta, se poate formula o cerere de reincredintare a baiatului catre dvs.De asemenea , intrucat baiatul a implinit varsta de 14 ani, poate fi chiar el titularul acestei cereri de incredintare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la pensia alimentara? 2 vasilache-florinache vasilache-florinache Multumesc tuturor celor care mi-au dat solutii la problema mea anterioara. Daca cei doi copii mi-au fost incredintati mie (tatal) in urma divortului, iar fiica ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)
Program de vizita in strainatate arramona arramona Buna ziua. Va rog sa-mi da-ti si mie niste sfaturi.Mama unei minore de 4 ani vrea sa-l de-a in judecata pe fostul sot pentru a obtine un program de vizitare a ... (vezi toată discuția)