Buna ziua,
părintii mei vor sa îmi doneze o casa cu clauza ca nu o pot vinde atâta timp
cat ei trăiesc.Eu sunt unicul lor copil însă ei sunt foarte suciți, egoiști
și foarte băgăcioși de felul lor și atât aceasta clauza cat și faptul ca
cel puțin unul din ei va locui temporar cu familia mea (soția și fiica) ma
pune pe gânduri ca intenția lor nu este una generoasa ci mai degrabă datorata
unei presiuni ale mele (la construcția acestui imobil am contribuit și eu
financiar și deși nu am dovezi directe am martori etc). Pe de alta parte
personal ma interesează dacă pe o parte din suprafața curții, pot construi
un alt imobil pe care sa îl pot valorifica ulterior fără sa încalc acesta
clauza și în ce condiții (contractual specificate) ma pot proteja de o
eventuala revocare a donației.Mulțumesc mult!
Orice bun dobandit in timpul casatoriei, cu exceptia mostenirilor si donatiilor facute exclusiv unuia dintre soti, se prezuma a fi bunuri comune , daca sotii au regimul matrimonial al comunitatii legale de bunuri.
Deși se prezuma, notarul a refuzat sa încheie testament pentru maica-mea în favoarea mea pe motiv ca ea nu apare în actul respectivului imobil (terenul fiind obținut ca moștenire de taica-meu de la tatăl lui însă casa fiind construita cu toți banii familiei: ai mei, ai lui și ai maica-mii). Deja a înstrăinat niște terenuri extravilane și probabil urmează casele si din nefericire nu am nici o soluție viabila sa îl pot oprii, mai trist e ca nu voi avea alternativa decât sa ajung în strada.
Daca terenul si terenurile celalalte sunt mostenire tatal dvs poate sa le instraineze, asa cum am spus mai sus, terenul fiind al tatalui dvs, probabil autorizatia de construire e tot pe numele dansului....si de aici incurcatura......
Incercati sa rezolvati amiabil problema....trebuie inainte de construirea casei sa intreprindeti ceva.....
Donatie
Mosoiu
Buna ziua,
cu ani in urma, am divortat. Sotia, stiind ca nu poate fi vorba de impartit apartamentul, fiind de la parintii mei, m-a ''obligat'' sa-l donez ... (vezi toată discuția)