avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reclama pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reclama pe bloc

buna ziua ! in anul 2008 s-a instalat o reclama pe blocul unde locuiesc (prinsa de structura terasei ) deasupra a 2 balcoane ( 2 apartamente ) , la vremea respectiva am fost de acord ( da fapt am semnat pt. contoare gaze dar administratorul a folosit semnatura noastra ca si cum ne-am fi dat acordul conform legii ca proprietari direct afectati ). Din cite stiu firma care a instalat reclama nu are autorizatie de constructie. Am sesizat acest lucru la primarie sector 3 , dar doar au somat pe presedintele de atunci sa vina la primarie si cu asta s-a incheiat. Acum in anul 2013 m-am adresat cu o cerere de reziliere a contractului cu firma respectiva ( trimisa prin posta confirmare de primire ) noului presedinte dar nu mi-a raspuns in scris.Am solicitat desfintarea reclamei din cauze obiective : zgomot mare la vint, este iluminata si vara se aduna multe insecte ce cad in balcon, structura de care este prinsa are un grad mare de degradare si se poate rupe : fiind un baner agatat de un cadru metalic. M-am adresat din nou primariei sector 3 si mi-au raspuns dupa 30 de zile ca au trimis somatii firmei respective cit si presedintelui asociatiei. Am sesizat si inspectoratul de stat in constructii de la care n-am primit inca niciun raspuns. Va rog sa-mi raspundeti la doua intrebari :
1. daca am fost de acord cu reclama pusa pe bloc in anul 2008 , ( am spus cum au luat semnatura de la noi ) acum pot sa nu mai fiu de acord ?. Ma gindesc ca nu m-am insurat cu reclama pe viata ....in sensul art. 41 ca proprietari direct afectati .
2. cum vad ca taraganeaza lucrurile cu institutiile statului care au abilitatea sa controleze , ma gindesc sa dau in judecata asociatia de proprietari sau numai pe presedinte ? sa obtin o hotarire care sa-i oblige sa demonteze reclama. Ce acte imi trebuiesc , cit ar costa fara sa cer daune materiale , sau cit ar costa daca as cere daune materiale.Imi trebuie avocat ? Unde depun solicitarea mea ?
multumesc anticipat pt. raspuns
Cel mai recent răspuns: rivas , utilizator 21:53, 26 Aprilie 2013
dar firma care a montat reclama fara autorizatie nu putea fi amendata si obligata sa demonteze reclama conform legii 50/1991 ? asta e : functionarii primariei nu si au facut treaba !
n-am stiut eu de inspectoratul de stat in constructii la vremea respectiva. Intrebarea mea este daca fapta presedintelui de a permite montarea reclamei s-a prescris ? sau a primit amenda , daca a primit-o si pe aia si si-a vazut mai departe de afacere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionari publici ai primariei rivas rivas unde se pot reclama functionarii publici ai primariei ? ce institutie este abilitata sa-i sanctioneze contraventional in contextul legii 230/2007 ? multumesc (vezi toată discuția)
Reclama ilegala pusa pe bloc rivas rivas in anul 2008 o firma a instalat o reclama deasupra balconului meu ( eu stau la etajul 10 ) prinsa de structura mai inalta a terasei . La vremea respectiva am ... (vezi toată discuția)
Reclama pe bloc. pres. asoc. de locatari a spus ca semnatura mea nu conteaza shalimar shalimar Saptamana trecuta a venit presedintele de asociatie la mine pt a-i semna aprobarea de a pune reclama pe peretele exterior al blocului, pe partea unde am si eu ... (vezi toată discuția)