avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal ia copilul in vizita fara voia mamei - consecinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal ia copilul in vizita fara voia mamei - consecinte

Buna seara,vreau sa ajut pe cineva si va cer ajutorul dumneavoastra.Are o hotarare la un ordin de protectie prin care ii este recunoscut faptul ca autoritatea parinteasca este exercitata de ambii parinti si domiciliul copilului este dat la mama,de atunci si pana acum au trecut 6 luni,in acest moment exista o hotarare data pe Ordonanta Presedintiala ce a avut ca obiect obligarea paratei sa-l lase pe reclamant sa-si exercite autoritatea parinteasca si program de vizita,instanta s-a pronuntat numai pe programul de vizita,restul pretentiilor le respinge ca nefondate.Inteleg eu ca in acest moment nu mai exista masurile luate fata de reclamant prin ordinul de protectie si exista o hotarare pe Ordonanta data care o obliga pe parata sa respecte programul de vizita dat de instanta,aceasta hotarare este DEFINITIVA,nu este EXECUTORIE.Parata nici asa nu respecta programul de vizita,zice ca a facut recurs la hotararea data pe Ordonanta si pana nu este irevocabila nu intelege sa respecte hotararea data la fond.Intrebare:Ce se poate intampla daca tatal ia copilul la el acasa ???
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:01, 27 Martie 2013
Daca nu mai aduce inapoi copilul mama va executa hotararea si probabil ca nu va mai vedea copilul.
Se complica intr-un mod care va genera probabil consecinta de a vedea copilul doar in prezenta mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea unei hotarari privind domiciliul copilului MIHAELA333 MIHAELA333 Buna ziua,va rog sa ma ajutati daca puteti cu un sfat.Am divortat la notar,apoi am introdus un ordin de protectie in instanta,printre ce am cerut eu acolo nu ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca danyela2003 danyela2003 Autoritatea părintească în privinţa minorei , se va exercita de către reclamanta pârâtă. Stabileşte locuinţa minorei la reclamanta ... (vezi toată discuția)
Executare silita program de vizitare minor popescunicolae popescunicolae Buna seara problema mea este urmatoarea: Am un proces in care am fost parat de reclamant in ceea ce priveste programul de vizitare minor, (proces de fond) ... (vezi toată discuția)