avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Rog lamurire pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Rog lamurire pensie anticipata

Buna ziua daca ma puteti ajuta as avea cateva intrebari:
*Sunt femeie, nascuta in decembrie 1957 iar la 1 iulie fac 38 ani vechime. Cand pot beneficia de pensie anticipata?
**Am 19 ani si 7 luni vechime in grupa II si 3 copii. Mai este legala reducerea cu 1 an a varstei de pensionare?
***Cand ma pot pensiona de drept?
Va multumesc.
Lina
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:13, 17 Iunie 2013
Limita de varsta la 56 de ani si 11 luni.
Pensie anticipata la 55 de ani si 11 luni.

Pentru copii,nu se mai reduce varsta.
Multumesc, dar dupa noile modificari la legea pensiei anticipate cu eliminarea criteriulul cu varsta cand pot sa ma pensionez? Ati luat in calcul si aceste recente modificari?
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
innn, utilizator
Care sunt ultimele modificari pentru pensia anticipata,in ce priveste conditia de varsta ?
Cred ca va referiti la pensia de invaliditate (ceea ce nu e cazul la dvs.) unde pensionarea pentru invaliditate nu mai este conditionata de un anumit stagiu de cotizare in functie de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata fara penalizare ittisottis ittisottis BUNA ZIUA, Am implinit 57 de ani in 06. februarie 2012. Lucrez in invatamant, am o vechime de 37 de ani . Ma pot pensiona anticipat ,cand am 38 de ani de ... (vezi toată discuția)
Calculare pensie anticipata partiala lorennna2000 lorennna2000 Buna ziua .Nascuta 04.1957 31 ani vechime in munca din care 9 ani la spital ca asistenta medicala 1982-1991, -- in invatamant din 1991 si pana in ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona cu pensie intreaga Georgi56 Georgi56 Buna ziua Sunt nascuta in februarie 1956 si intre 1976-1988 am grupa II de munca, pe adeverinta 10 ani si 7 luni , cand ma pot pensiona cu pensie intreaga? (vezi toată discuția)