avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Disconfort creat de cainii din apartamente
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Disconfort creat de cainii din apartamente

Vecinul meu detine la domiciliu un caine de talie mica, pe care, in timpul zilei, intre orele 08.00 - 17.00, in tine incuiat in toaleta, fiind lasat singur si nesupravegheat. Acest caine, fiind probabil dintr-o rasa mai sensibila si care cauta afectivitate, latra continuu, creand un disconfort greu de suportat. Cand aud acest caine latrand non-stop, nu pot rezista si trebuie sa plec de acasa. Este insuportabil pentru oricine sa auda un caine latrand 8 - 9 ore/ zi !!!! In aceste conditii, sunt pus in situatia de a nu ma putea bucura de locuinta mea, de liniste, de confort si in afara de aceasta, de a avea odihna necesara refacerii dupa serviciu ori de a ma odihni inainte de intrarea in serviciu pentru a fi apt de munca.
Intrebare: Ce autoritate poate lua masuri in acest caz si care ar fi acestea?

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:41, 25 Martie 2013
1-Locuiti in imobil de locuit in comun
Problemele curente cu care va confruntati,de regula in imobil,trebuiesc solutionate cu intelepciune si toleranta
Este de preferat sa atentionati proprietarul cainelui despre neajunsurile cu care va confruntatin
2-Daca amiabil nu puteti solutiona,va ramane la indemana disp
L nr 230/2007 Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

Multumesc ! Dar pana a ajunge in instanta sau a se solutiona in instanta o astfel de problema, ca poate dura mult, legea 61/1991 se poate aplica?
Amiabil, din pacate, nu se poate !!! Am vb cu proprietarul cainelui, in mod foarte politicos, de mai multe ori, dar el fiind arogant, nu-l intereseaza. Asta e Romania! Daca traiam intr-o tara cu legi clare, probabil ca acum totul era rezolvat.
@Adoniss2005,
Ati deschis o noua discutie cu acelasi subiect, incalcand regulamentul de postare al forumului.
www.avocatnet.ro/content/for...
Acolo ati primit raspunsuri si va invit sa continuati acea discutie
Acest post se inchide!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caine in apartament Adoniss2005 Adoniss2005 Ma confrunt cu o problema delicata si caut o rezolvare cu ajutorul dvs. Vecinul meu detine la domiciliu un caine de talie mica, pe care, in timpul zilei, ... (vezi toată discuția)
Vecin necooperant tine în casa câine de talie mare ce latră și urla întreaga noapte iulysha iulysha Bună ziua. Părinții mei se confrunta cu o situație destul de neplăcută și nu știu cum se poate soluționa. Vecinul ce locuieste în apartamentul ... (vezi toată discuția)
Hartuire - probleme cu vecina, modalitati legale pentru plangere dong_yi dong_yi Buna ziua, Am o vecina care nu se mai satura sa ma faca in toate felurile, ma urmareste cand ies din casa si iese si ea si incepe sa ma injure, la fel cand ... (vezi toată discuția)