avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Votul unui proprietar cu mai multe apartamente
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Votul unui proprietar cu mai multe apartamente

Buna seara.In legea 230 la art.25 a),Scrie ca un propietar are dreptul la un singur vot pentru propietatea sa.
Intrebare..Daca un propietar are mai multe apartamente in acel bloc,are dreptul la atatea voturi cate apartamente detine?Multumesc anticipat
Asa e normal,dar e cam greu sa-i strangem la sedinta.De obicei participa doar 10-15 locatari.De aceea antrebam daca 1 propietar are voie la mai multe voturi daca are mai multe apartamente.Si se propune singur la functia de Presedinte
Pai aveti grija sa strangeti mai multi proprietari decat are dezvoltatorul voturi.
Altfel, o sa ramaneti cu el pe cap ca presedinte de asociatie pana cand va reusi sa-si vanda apartamentele.
De asta ne e teama.Primul an cand au administrat ei,ne-au obigat la niste cheltuieli....Firma de mentenanta impusa de ei,Firma de paza,la fel...cu niste costuri...
Acest lucru s-a discutat intens pe forum si parerile sunt impartite. Eu sunt in aceeasi situatie in care dezvoltatorul face legea deoarece are multe apartamente.

In cazul nostru, am angajat un avocat care ne-a facut toate actele ptr infiintarea asociatiei de proprietari. Deasemenea dansul a facut si procesul verbal al primei adunari in vederea infiintarii asociatiei unde s-au luat deciziile initiale, s-a facut alegerea presedintelui, membrilor comitetului executiv. In acest proces verbal dansul a considerat ca numarul de voturi = numarul de proprietari, deci cu toate ca dezvoltatorul avea 20 de apartamente s-a considerat ca are un singur vot. Evident toate actele astea au fost aprobate de un judecator banuiesc ptr infiintarea asociatiei.

Noi am mai apelat la alt avocat care ne-a confirmat ca oricate apartamente ar avea un proprietar, el are dreptul la un singur vot.

Stiu ca noua ni s-ar parea logic ca numarul de apartamente = numarul de voturi, insa eu va sfatuiesc sa consultati un avocat in acest sens.

Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
SethBV, utilizator
1 proprietate inseamna 1 numar cadastral.
Sintagma "un vot pentru proprietatea sa" este luat in sensul documentului de proprietate si nu in sens metaforic.

Alte discuții în legătură

Vot in adunarea generala a asociatiei americanu28 americanu28 Buna ziua Va rog sa m-a ajutati cu o problema. Mai este in vigoare capitolul mai jos mentionat? Daca da, atunci pentru a vota alegerea presedintelui si a ... (vezi toată discuția)
Un proprietar, 100 apartamente, cate voturi? zice zice In AG s-a pus problema (surprinzator, intr-un mod f. civilizat :)) analizarii dpdv legal al ponderii voturilor proprietarilor care detin mai multe ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari - bloc nou jojoblg jojoblg Buna ziua! Ne-am mutat de curand intr-un bloc nou. Recent s-a pus discutia infiintarii asociatiei de proprietari. Dezvoltatorul a \"contactat\" o firma externa ... (vezi toată discuția)