avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Instiintare de platã impozite si taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Instiintare de platã impozite si taxe locale

Am o nelamurire, conform Normelor de aplicare a Codului de Procedura (HG 1050/2004) la art 136, apar punctele 3 si 4 care nu apar in Codul de procedură. Nu inteleg prea bine fenomenul. In Cod apar punctele diferit ca numerotare, iar cele de mai sus, de la 3 si 4 nu apar deloc. Care este varianta corecta? Am aveasta nelamurire, pentru ca nu inteleg exact cand trebuie transmisa instiintarea de plată pentru impozite si taxe locale, la începutul anului (pana pe 15 marite, sa-l infromăm de bonificatie) sau de fiecare data cand dorim sa incepem executarea silita , ca etapa premergatoare a acesteia.

Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 21:03, 26 Martie 2013
Acele instiintari de plata care se trimit contribuabililor la inceputul fiecarui an sunt in conformitate si dupa modelul propus in HG 1723/2004:
[ link extern ]
sau :
[ link extern ]

In ce priveste executarea silita, conform codului de procedura fiscala, nu mai este nevoie de nicio instiintare, aceasta(executarea silita) incepand prin emiterea si comunicarea somatiei si a titlului executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe cladiri persoane fizice flendurica flendurica Buna ziua, Am un apartament (56 m²) pentru care am platit in fiecare an pana in 2011 inclusiv impozitul pe locuinta ( ~90 RON). In 2011 am avut nevoie ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren retroactiv abserban abserban Buna ziua, Primaria sectorului 3 a uitat sa ma impoziteze pe un teren ce il am in folosinta. Am primit o hirtie acasa cu impozitul datorat pe ultimii 5 ani ... (vezi toată discuția)
Neplata impozitului cicudaf cicudaf Buna seara, am si eu niste nelamuriri cu privire la neplata impozitului unui teren. (1.) Statul poate actiona in a lua terenul in cazul in care acesta nu ... (vezi toată discuția)