avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Suma retinuta in cazul respingerii contest de catre ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Suma retinuta in cazul respingerii contest de catre CNSC

Buna ziua!
Ma ocup de achiztiile publice la o societate care este IMM. Voiam sa intreb daca suma retinuta in cazul respingerii contestatiei de catre CNSC se injumatateste in cazul IMM-urilor?

De exemplu, la o Garantie de participare de valoare 2000 RON, noi vom depune o Scrisoare de garantie bancara de 1000 RON. Insa in Fisa de date scrie "În măsura în care Consiliul respinge contestaţia ca nefondată, autoritatea contractantă va reţine contestatorului din garanţia de participare 1900 RON". Dar noi depunem doar 1000 de RON. Nu vom avea probleme in cazul amintit mai sus? Daca depunem contestatie si ne este respinsa?
Cel mai recent răspuns: roxyka23 , utilizator 15:02, 13 Mai 2013
In baza art 43^1 alineatul (2), litera a) din OUG 34/2006, cuantumul garanţiei de participare, nu poate depăşi 2% din valoarea estimată a contractului, dar nu mai puţin decât sumele prevăzute la art. 278^1 alin. (1), INSA legea 346/2004, art 16 alin 2, da dreptul IMM-urilor sa constituie garantia de participare la jumatate. Autoritatea contractanta nu are dreptul sa respinga documentatia IMM-ului doar in baza faptului ca garantia de participare constituita de acesta nu ar acoperii suma calculata conform art 278^1 alin. (1), in cazul unei contestatii.

In caz de contestatie casticata, autoritatea contractanta da in judecata IMM-ul si castiga diferenta de suma; se practica acest lucuru si in 85% din cazuri autoritatea castiga.

exemplu:

GP = 100 LEI
GP constituit de IMM = 50 LEI
Suma cf art. 278^1 alin. (1) = 53 LEI

Diferenta de 3 lei, autoritatea si-o recupereaza dand IMM-ul in judecata

Sper ca m-am facut inteleasa :)!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cnsc contestatie melcsy melcsy unde se poate contesta decizille CNSC-lui? la curtea de apel? sau la tribunal? (vezi toată discuția)
Garanþia de participare reþinutã de autoritatea contractantã Katri Katri CNSC mi-a respins contestaţia formulată împotriva rezultatului unei proceduri de atribuire, iar decizia pronunţată de CNSC nu am mai atacat-o la Curtea de ... (vezi toată discuția)
Restituirea garantiei pentru firma care a contestat la cnsc zinates zinates Daca o firma a contestat si i-a fost respinsa contestatia deoarece a fost tardiva, ,, CNSC admite exceptia tardivitatii contestatiei respective invocata de ... (vezi toată discuția)