avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neacceptarea demisiei si obligativitatea preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neacceptarea demisiei si obligativitatea preavizului

Buna ziua!As dori sa stiu ce pot face in cazul in care mi-am depus demisia si angajatorul pur si simplu nu vrea sa o accepte,ce pot face?Eu am depus cererea de aproximativ o saptamana si ar fii trebuit sa-mi incep inca de atunci preavizul.El totusi vrea sa raman si sa imi incep preavizul cand doreste el,insa eu nu pot ramane pana in acel moment,fapt pt care ma ameninta ca ma da in judecata daca plec fara a-mi efectua preavizul.Este posibil sa se intample ascest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:44, 7 Iunie 2013
Amenintarea este o infractiune prevazuta si pedepsita de Codul penal ...o putei spune si angajatorului.

Angajatorul este indreptatit sa actioneze in judecata un salariat , daca acesta i-a creat un prejudiciu din vina si in legatura cu munca lui.

Neefectuarea preavizului este posibila in doua situatii :
- angajatoru renunta total sau partial la preaviz

- angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m.. asa cum reiese din art.81 alin.8 c.mun.
Va multumesc mult pt raspunsuri!
O ultima intrebare as avea.Cele 20 de zile,vor fii zile calendaristice,sau zile lucratoare?este adevarat ca in perioada de preaviz se vor efectua doar 4 ore de munca/zi?Daca da,se pot efectua 8 ore/zi ca sa pot termina mai repede perioada de preaviz?
Termenul de preaviz in cazul demisiei este cel mentionat in c.i.m. .. pe durata preavizului , timpul de munca este cel mentionat in c.i.m. daca nu exista alte prevederi contrare ...
multumesc!

Alte discuții în legătură

Demisie -renuntare la termenul de preaviz 22.08.2009 22.08.2009 cf. art 81 CM demisia este urmata de un termen de preaviz de 20 zile lucratoare ptr. functii de executie si de 45 zile ptr. functii de conducere sau conform ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz rrobert rrobert Ce articol din codul muncii este aplicabil la ora actuală pentru demisia cu preaviz (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz, drepturi salariale adrianastefan adrianastefan Buna ziua ,ma numesc Adriana si întrebarea mea este: -pot sa plec prin transfer de la locul actual de munca la noul loc de munca si cum se procedeaza,dar ... (vezi toată discuția)