avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Servicii de consultanta prestate de firma din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Servicii de consultanta prestate de firma din SUA(Delaware)

Buna,

As dori sa stiu daca si cat sunt taxele/impozitele datorate statului Roman in urmatoarea situatie:

Persoana juridica nerezidenta (Delaware, SUA) cu cont deschis la o banca din Romania incaseaza contravaloarea unei facturi de consultanta de la o alta firma nerezidenta in Romania (UK).

M-ar interesa si care este suportul legislativ (legea/ordonanta cea mai actuala care reglementeaza acest caz).

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
alibotean, utilizator
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 18:30, 11 Aprilie 2013
Buna ziua,

Potrivit punctului 3 din Normele de aplicare ale art. 115 e) din CF,
Veniturile obţinute din România din prestări de servicii de management sau de consultanţă în orice domeniu, care nu sunt efectuate în România, sau veniturile care sunt cheltuieli atribuibile unui sediu permanent din România al unui nerezident sunt impozabile potrivit titlului V atunci când nu sunt încheiate convenţii de evitare a dublei impuneri între România şi statul de rezidenţă al beneficiarului de venit sau când beneficiarul de venit nu prezintă documentul care atestă rezidenţa sa fiscală.

Fata de cele de mai sus, coroborate cu prevederile art.7, alineatul 1 din Conventia cu SUA(Decret 238/1974), consider ca in conditiile in care detineti certificatul de rezidenta, nu trebuie sa retineti impozit pe veniturile nerezidentilor.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare cesiune parti sociale societate din sua vuvuzela vuvuzela In situatia in care o societate comerciala din SUA, asociat persoana juridica al unei societati in Romania isi transmite partile sociale unei societati ... (vezi toată discuția)
Exista tratat de evitare a dublei impuneri intre romania si sua? DanAnca DanAnca Adica daca eu sunt platit ca si subcontractor al unei firme din SUA care plateste acolo ( in SUA ) impozit , eu mai trebuie sa platesc impozit si local in ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri cu germania crissy2703 crissy2703 Buna ziua, va rog daca puteti sa-mi spuneti care este procentul care trebuie retinut dintr-o plata catre o societate din Germania, cu care s-a incheiat un ... (vezi toată discuția)