avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Angajari in asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Angajari in asociatia de proprietari

Poate presedintele unei asociatii de proprietari sa lucreze ca ingrijitor de cladire cu contract de munca?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:40, 2 Aprilie 2013

Vin si intreb si eu asa intr o doara : nu este indemnizat si in cazul acesta el / ea , nu poate sa si faca salariu cat doreste ? inclusiv pe cel de presedinte ?
Pai , una este functie de conducere si cealalta de executie , nu este un conflict de interese ? esti ales presedinte , stai presedinte , doresti sa fii ingrijitor , stai ingrijitor . Nu cumva asta este o " jmecherie " ?
Sigur ca ar putea sa-si faca ce salariu vrea, numai ca intr-o asociatie care functioneaza nimeni nu-si pune salariu de unul singur. Mai e si comitet, mai sunt si proprietarii care vegheaza. Si unde vegheaza cel mai abitir proprietarii, daca nu la salariile angajatilor si conducerii?

Acum, la drept vorbind, de ce nu si-ar cumula la functia de ingrijitor si partea care tine de functia de presedinte? Nu munceste si ca presedinte?

Sigur ca nu e normal sa fie si presedinte, si ingrijitor, dar intrebarea asa a fost pusa si am raspuns la ea.
Doamna elga , eu stiu ca de multe ori aveti dreptate si aveti , nu este josnic sa muncesti cinstit , dar cum se leaga : daca ingrijitorul respectiv nu si face datoria asa cum trebuie , unde te duci sa reclami ? iar cu salariile , stim cum se fac , v am povestit ca la mine proprietarii vorbesc pe la colturi 1-2 zile si apoi uita , ca asai la noi la romani , o minune tine trei zile si apoi se uita totul ! Sunt convins ca in mule asociatii in comitetul ex. sunt multi prieteni , avem exemple .
Parerea mea ar fi ca ,acel presedinte sa si vada de treaba lui, poate sa munceasca unde doreste , dar sa se ocupe de asociatie.
Si nu se ocupa?
Eu am citit si recitit mesajele de la inceput si nu inteleg de ce ati ajuns sa dezbateti faptul ca presedintele si-ar da singur salariu de ingrijitor.
Vasilescu este presedinte al asociatiei de proprietari Avantu-Prabusirea si angajat cu CIM ca ingrijitor la Liceul de Informatica. Unde-i necazul, unde-i incompatibilitatea?
Omul ne intreaba daca "poate lucra cu CIM ca ingrijitor" dar nu spune ca in asociatia in care este presedinte.
Apoi vine cu precizarea ca "nu este indemnizat ca presedinte" si-ntreaba daca trebuie "sa semneze o declaratie". Iar nu reise ca este angajat cu CIM in asociatia in care este presedinte.
De aceea l-am intrebat cine-i cere, unde-i trebuie acea declaratie. Am explicat ca poate avea mai multe CIM si locuri de munca...
Poate ne mai lamureste cu precizari ca macar sa stim ce tema dezbatem aici.

Alte discuții în legătură

Angajare administrator asociatie proprietari maryred maryred Ce modalitati legale exista pentru angajarea unui administrator pentru o asociatie de proprietari? Evident ca noi, fiind o asociatie cu numai 20 de ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari - contracte munca elenamarta elenamarta Avem in asociatia de proprietari, ca salariati: presedinte, cenzor, administrator, femeie de serviciu. 1. Conform Codului Muncii actual, care din aceste ... (vezi toată discuția)
Cum platim presedintele asociatiei de bloc ? ContSters122901 ContSters122901 Am avut azi, adunare generala a asociatiei de proprietari din bloc. (28 apartamente). Au fost discutii contradictorii cu privire la marirea salariului ... (vezi toată discuția)