Ma scuzati am avut o problema am fost plecat.Este presedinte in asociatia in care este si ingrijitor de cladire,iar administratorul a fost desemnat ca reprezentant al asociatiei si trebuie sa semneze contractele de munca.Asta este adevarul.Este legal? va multumesc pentru intelegere!
Presedintele asociatiei ca si presedintele altor persoane juridice, institutii, concerne, asociatii, sindicate..., poate desemna, delega, imputernici pe altcineva din acea structura sa faca angajari, sa semneze CIM din partea angajatorului.
Dupa '89 cand a aparut posibilitatea infiintarii firmelor mici, SRL-uri, era un mare necaz pentru unii ca-si infiintau o firma dar ei nu puteau sa fie angajati la acea firma. Adica omul muncea singur, cara marfa, o vindea pe o taraba, platea impozit..., dar el nu se putea angaja pe sine, fiind unic asociat. Si-am avut cunostinte care au ajuns la ITM cu CIM si-au fost trimisi la plimbare ca nu e voie, ca e asociat unic, ca o sa-si ia doar dividende, ca e o incompatibilitate...
Pe cativa i-am indrumat atunci si-au depasit acest hop tocmai prin delegarea altcuiva sa incheie CIM din partea angajatorului. Credeti-ma ca era suficient ca erau doua persoane diferite trecute pe CIM la angajat si angajator. Nu se mai uita nimeni de la ITM daca cel ce semna la "angajator" avea vreo legatura cu SRL-ul respectiv sau nu. Iar CIM prin care era angajat pe post de economist, de contabil, de administrator, de director... chiar "omul de afaceri" care era si unicul asociat al firmei era inregistrat, parafat si legal unele existand si in prezent.
Domnule Adriantot , pai atunci presedintele de ce mai este ales ? el ce face in acest caz , fuge de raspundere ! cum sa deleg eu pe cineva sa faca angajari , sa semneze CIM -uri si ce sa mai faca, haideti sa fim seriosi , chiar doresc si alte pareri , poate sunt eu prea conservator , Doamna elga ,are perfecta dreptate , eu nu zic ca nu aveti si Dumneavoastra , dar in cazul de fata , nu prea , asta este parerea mea .