avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare drepturi succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare drepturi succesorale

Buna ziua,

Linga curtea mea este un teren al carui proprietar a murit in 2010, nu s-a deschis succediunea.

Unicul mostenitor, un frate de 89 ani locuieste in Vaslui, terenul e in Bucuresti. Succesiunea trebuie deschisa in Bucuresti (ultimul domiciliu al defunctului).

Am discutat cu mostenitorul si vrea sa imi vanda drepturile succesorale, dar e netransportabil (din Vaslui in Bucuresti).

Se poate ca mostenitorul sa ma imputerniceasca pe mine sa accept in numele lui mostenirea, si apoi sa ma mandateze sa vand terenul in numele lui, mie?
Nu mi-as dori sa dau bani pt cadastru, intabulare, succesune, si sa raman cu buza umflata. Sau mai rau, sa ii dau bani si sa nu intru in posesia terenului. (Valoarea terenului e in jur de 15.000 EUR, ne-am inteles sa ii dau 3000 EUR si sa achit eu toate cheltuielile)
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
Stoicadi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ciprian Maftei , Consilier juridic 14:48, 4 Aprilie 2013
Va recomand lecturarea art. 956 c.civ., nu-mi preluati franturi din fraza scrisa mai sus
chitucarmen a scris:

Va recomand lecturarea art. 956 c.civ., nu-mi preluati franturi din fraza scrisa mai sus

Indraznesc din nou, nu ma pot abtine :O
" Art. 956. - Dacă prin lege nu se prevede altfel, sunt lovite de nulitate absolută actele juridice având ca obiect drepturi eventuale asupra unei moşteniri nedeschise încă, precum actele prin care se acceptă moştenirea sau se renunţă la aceasta, înainte de deschiderea ei, ori actele prin care se înstrăinează sau se promite înstrăinarea unor drepturi care s-ar putea dobândi la deschiderea moştenirii. "
Care e mostenirea nedeschisa daca bietul om a murit in 2010??? :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de mostenire Andreinajida Andreinajida Buna Ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat la o problema si anume : Suntem 10 frati si avem doua imobile si printr-o intelegere vrem sa ne departajam ... (vezi toată discuția)
Mostenire viobubu viobubu Un mostenitor legal poate renunta la drepturi prin declaratie notariala inainte de decesul posesorului bunurilor/ (vezi toată discuția)
Cesiune drepturi succesorale claudiu0306 claudiu0306 Buna seara ,am nevoie si eu de o informatie. Doresc sa cesionez de la o persoana drepturile succesorale pt. un apartament in bucuresti , dar persoana ... (vezi toată discuția)