avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Adeverinta plata taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Adeverinta plata taxa auto

Bună ziua, am sunat la anaf Caracal și mi-au spus că pentru eliberarea adeverinței ce atestă că a fost plătită taxa auto și nu a fost recuperată, am nevoie de chitanța de la primul proprietar precum că a plătit-o....La anaf bucuresti, mi-au spus că nu e nevoie de asa ceva....!Ce as putea face in acest sens?Știți vreunul ce se poate face?Că bănuiesc că idioții aceia vor refuza eliberarea adeverintei!
Cel mai recent răspuns: andad , utilizator 16:21, 26 Iunie 2013
:))
Ma indoiesc sincer ca cineva determinat sa cumpere un autoturism nu va face pasul fara acea adeverinta. Cei de la sectorul 4 nu au facut decat sa va scuteasca de alergatura. Ei pot elibera adeverinta pe numele dvs. insa aceasta nu are nicio valoare la inmatricularea masinii.
Adeverinta ajuta la Politie doar daca este scoasa de catre cumparator.
Acu probabil ca cei interesati de masina nu vor decat sa se simta acoperiti oarecum de o hartie care sa le ateste ca nu v-ati recuperat taxa inainte de a face demersurile. Dupa care vor alerga si ei pe la ANAF-ul aferent dupa fix aceeasi adeverinta.

Si la depunerea cererii pentru aceasta adeverinta nu e nevoie de nici un contract de vanzare-cumparare! Acela e necesar la taxe si impozite cand noul proprietar ia masina pe rol.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
cristiana_h, utilizator
adica ideea e ca nu proprietarul solicita adeverinta pentru propria masina. trimiteti pe altcineva sa o ceara. un prieten, de exemplu.
Adeverinta se poate emite de la orice ANAF?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta anaf/contract leasing cristiana_h cristiana_h Buna ziua, Am o nelamurire si doresc sa stiu punctual, cu articole de lege cum pot rezolva o situatie. Am incheiat la inceput de martie un contract de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta taxa de poluare fara copie dupa chitanta madalinc madalinc Buna ziua, Am intalnit o problema la inmatricularea unui VW Polo 2007 datorita acelei adeverinte de plata a taxei de poluare. Masina a fost cumparata la ... (vezi toată discuția)
Dovada anaf privind (ne)plata taxei de timbru de mediu cut0ff cut0ff Buna ziua , as dori o sugestie privind urmatoarea situatie : am achizitionat un automobil inmatriculat in RO , cu taxa de timbru de mediu achitata in luna 04 ... (vezi toată discuția)