Buna ziua!
Doresc sa va adresez o intrebare legata de plata impozitului pe un teren .Tatal meu a lasat mostenire o suprafata de teren celor 5 fii ai sai.Pe un singur titlu de proprietate, ridicat de mine de la primarie in anul 1994,sunt mentionate numele celor cinci mostenitori.Intrebarea mea este cine se face responsabil de plata impozitului pe suprafata de teren ,avant in vedere ca exista doar un act de proprietate si acesta se afla la mine?Va multumesc anticipat!
din relatare se intelege ca nu ati facut iesirea din indiviziune prin partaj voluntar. daca nu va intelegeti ca fiecare dintre frati sa isi plateasca cota parte din impozit initiati actiunea de partaj voluntar iar apoi fiecare va fi obligat sa isi achite impozitul ptr partea care ii revine.
partajul voluntar este benefic si pentru urmasii dvs., daca nu il faceti acum cu buna intelegere in viitor va fi mult mai complicat avand in vedere ca sunteti multi frati.
Buna seara,
Chiar daca fata de unitatea administrativ teritoriala care percepe impozitul cei cinci raspund in solidar, cel care plateste intregul impozit ii poate obliga pe ceilalti sa-i plateasca fiecare partea sa.
Asadar, puneti-le in vedere - preferabil in scris - sa va plateasca fiecare suma corespunzatoare pe ultimii 3 ani iar daca nu o fac ii puteti chema in judecata.
Dezmembrare teren
amphora
Dupa 1990, mama si fratele ei au primit prin retrocedare terenul agricol predat de bunicul meu statului, iar titlul de proprietate s-a emis cu bunicul autor, ... (vezi toată discuția)