avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot refuza divortul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot refuza divortul?

buna ziua sunt casatorita de 5 luni cu un cetatean strain, am nascut acum o luna. sotul nu a mai venit in romania de 5 luni, mai exact dupa casatorie , nu a venit sa vada nici copilul, iar acum vrea divortul. poate divorta atat de usor? eu ce as putea face? am inteles ca nu ar putea sa divorteze daca eu nu sunt de acord pana la implinirea varstei de un an a copilului. se numeste abandon familiar ce a facut el? nu a fost langa mine nici fizic nici material. multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:32, 9 Aprilie 2013
Credeti ca se poate dragoste cu sila? Sotul poate cere oricand divortul, neexistand prevedere legala in sensul ca minorul sa aiba o anumita varsta.

Daca nu sunteti de acord cu divortul (eu una nu vad de ce ati accepta sa fiti legata de o asemenea persoana care nu v-a oferit niciun sprijin in momentele deoasebite prin care ati trecut si care nu doreste sa isi cunoasca copilul) atunci procedura va dura mai mult, reclamantul trebuie sa aduca dovezi in legatura cu motivele temeinice pentru care solicita desfacerea casatoriei.
citind art.38 "Art. 38*
Instanta judecatoreasca poate desface casatoria prin divort atunci cand, datorita unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila.
Divortul poate fi pronuntat si numai pe baza acordului ambilor soti, daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:
a) pana la data cererii de divort a trecut cel putin un an de la incheierea casatoriei
si
b) nu exista copii minori rezultati din casatorie.
Oricare dintre soti poate cere divortul atunci cand starea sanatatii sale face imposibila continuarea casatoriei.
La solutionarea cererilor accesorii divortului, referitoare la incredintarea copiilor minori, obligatia de intretinere si folosirea locuintei, instanta va tine seama si de interesele minorilor. "

am inteles ca nu se poate incheia divortul daca nu a trecut un an de casatorie.
Unde va uitati dvs doamna, pe o lege care e abrogata din 2011?

Nu va obliga nimeni sa fiti de acord cu divortul, insa nici pe sot nu-l obliga numeni sa ramana insurat.
Fara acordul dvs, divortul va dura ceva timp, insa veti divorta la final.
Incercati sa negociati cu privire la divort, poate e dispus sa plateasca pensie de intretinere mai mare, puteti divorta rapid la notar.

:offtopic:
Va rog sa nu mai deschideti subiect nou pe aceeasi tema,ci sa continuati subiectele deschise.

Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Articolul citat d edvs nu mai este in vigoare. Daca il lecturati cu atentie veti vedea ca nu aveti cum sa va incadrati in prevederile lui: se vorbeste de un divort prin acord si de inexistenta copiilor minori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort VALENTIN67 VALENTIN67 Care sunt procedurile de divort actuale,in cazul in care nu exista copii? Se poate efectua divortul doar la primarie? (vezi toată discuția)
Martor la divortul prin intelegere Alina2011 Alina2011 La divortul cu minor prin intelegere este necesar martor? (vezi toată discuția)
Cam cat ar dura?? irinadanyela irinadanyela deci eu sunt o femeie despartita de sot de un an si ceva ,cauzele despartiri au fost multiplele violente domestice,noi avem un copil inpreuna dar el nu l-a ... (vezi toată discuția)