avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj - afini ca martori
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj - afini ca martori

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Mama mea se afla in proces de partaj cu fostul sot(tatal meu) si doreste ca aduca ca martori pe socrii mei si pe socrii surorii ei. As dori sa stiu daca cuscrii sunt considerati afini de pana la gradul III si daca socrii surorii ei au dreptul sa apara ca martori, fara a se cere acceptul celeilalte parti.
Deasemenea m-ar interesa daca un martor ce nu doreste sa apara ca martor poate fi totusi trecut pe lista si ce implicatii are acest lucru. La un moment dat, stiam ca citarea ca martor si neprezentarea la proces e urmata de o amenda.
Multumesc mult si sper sa imi fie iertata exprimarea nu tocmai juridica.
Cel mai recent răspuns: chris_seby , utilizator 08:43, 26 Februarie 2009
Totusi, martorii nu trebuie sa fie in dusmanie cu vreuna dintre parti.
Iar proba cu martori este incuviintata de instanta.
mulutumesc tuturor pentru timpul gasit si sfaturi. Mi-am lamurit problemele si voi sti cum sa actionez mai departe, pe partea aceasta, in demersul inceput. Multumesc din nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corecta eliminarea martorului pe motiv de afinitate ? stroe maqrcel stroe maqrcel Am un proces de contestare a unui act de intretinere si martorul principal a fost respins pe motiv de rudenie prin afinitate.Gradul ar fi: eu(nepotul ... (vezi toată discuția)
Notiunea de "afin" OvidiuRosca OvidiuRosca Va rog sa-mi spuneti care este sensul juridic al termenului \"afin\". Ma intereseaza in primul rand sa stiu daca nasul de casatorie este afin cu finul sau, in ... (vezi toată discuția)
Gradul de rudenie ContSters40598 ContSters40598 Ce grad de rudienie are sora bunicii mele? Gradul III de rudenie? Hmmm..am cam uitat cum e cu astea..si ma doare tare la audirea unor martori! Multam!:coffee: (vezi toată discuția)