avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gestiune nepredata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gestiune nepredata

In situatia schimbarii presedintelui de asociatie de proprietari, administratorul nu a predat fostului presedinte nici o gestiune, nici un act contabil, pentru a fi predate noului presedinte de catre cel vechi, este legal acest lucru? Cum ar fi trebuit procedat legal?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:51, 19 Aprilie 2013
La noi nu exista administrator cu contract de munca, deci nu se aplica. Mai exista si alte forme decit cele mentionate de dvs.
Am inteles ce a spus dna Elga sugestiv, nu mi-e clar responsabilitatea contabila, a banilor detinuti de administrator si folositi de el in caz de nepredare de gestiune si nedescarcare a presedintelui, cine o poarta? Nimeni, se intelege din ce imi spuneti.
Multumesc.
Raspunderea pentru bani, in intelesul general, incluzand operarea in toate registrele, incasari, plati, transferuri bancare....etc o poarta administratorul, apoi presedintele si cenzorul care trebuie sa monitorizeze macar lunar modul cum gestioneaza administratorul fondurile asociatiei, casa si banca.
Practic, daca administratorul nu mi-a facut absolut nici un raport, eu predau celui nou ca si cum ar fi in regula munca administratorului desi acesta a refuzat sa faca orice raport i-am cerut? Deci il girez? Asta e de fapt problema mea.
Da, se pare ca aveti o problema dupa cum spuneti, dar eu nu o inteleg. Poate as intelege daca administratorul dumneavoastra are cumva prevazut in fisa postului obligatia de a face "raport" si cu ce ocazie trebuie sa-l faca. Ori daca ne indicati o reglementare unde se spune ca administratorul asociatiei de proprietari are obligatia sa faca un raport dupa un tabiet, dupa un model, la un anumit termen sau data..., poate as intelege ce-i solicitati administratorului.
Sunt asociatii in care administratorului i se cere sa faca un referat ce va fi aprobat de presedinte pentru a realiza o lucrare, o reparatie, pentru a cumpara ceva.

Cenzorul asociatiei verifica permanent (cel putin lunar) gestiunea, modul de repartizare a cheltuielilor, incasarile si platile.... Tot cenzorul intocmeste "raportul cenzorului" ce-l prezinta in adunarea generala si propune, cu aceasta ocazie, descarcarea de gestiune, conform art. 22 din Legea 230/2007.

Dl. Tot, ce nu intelegeti? Vad ca tineti mortis partea administratorilor, sunteti administrator de bloc, va inteleg insa intelegeti si alte pareri decit cele subiective. V-am mai spus odata si inchei, nu are fisa de post, nu are contract de munca. Are altceva. Va rog raspundeti la intrebarea cu gestiunea nepredata, daca doriti sa raspundeti. Nu mai reiau ca deja e aceeasi veche poveste cu apa in piua.

Alte discuții în legătură

Predare de la o firma de administrare asociatie la alta firma Georgeta2016 Georgeta2016 Sunt presedinte la o asociatie de proprietari si firma cu care am avut contract de administrare-inclusiv casierie pana la 1.12 nu vrea sa predea documentele ... (vezi toată discuția)
Pe cati ani se face o expertiza contabila ContSters13909 ContSters13909 eu trebuie sa predau gestiunea asociatiei si vreau sa fac un inventar al tuturor actelor predate ,facturi ,chitante...., pe o anumita perioada de ani si sa le ... (vezi toată discuția)
Administrator nou - primire gestiune abc2013 abc2013 Administratorul vechi si-a dat demisia, sperand sa nu dea socoteala (asociatia a angajat expert contabil autorizat pentru verificare). Adunarea Generala a ales ... (vezi toată discuția)