avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA sau II ?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA sau II ?

Buna ziua
Vreau sa imi deschid o firma la domiciliul meu unde sa aplic unghii cu gel.
Se poate sa fiu si titular si angajat in cadrul unei societati PFA sau II si care m-ar avantaja mai mult ?

Cel mai recent răspuns: blue_wings , utilizator 22:19, 23 Aprilie 2013
Titularul nu poate fi salariat la propriul PFA sau Intreprindere Individuala.
In cazul in care sunt titularul unui PFA sau II, catre stat se vireaza cotizatiile pentru sanatate, vechime etc. in functie de veniturile mele declarate? Ce fel de societate ar trebui sa deschid pentru ca atat eu sa pot avea un domeniu de activitate, cat si sotul meu un alt domeniu de activitate, putand achita aceste cotizatii ca angajati sau titulari? Avand in vedere ca veniturile pe care le putem obtine fiecare dintre noi sunt comparabile cu un salariu de nivel mediu in Romania, ce societate ne recomandati sa dechidem? Ar fi mai avantajos sa dechidem fiecare dintre noi o societate gen PFA sau exista alternative mai convenabile in care putem sa ne inscriem amandoi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - contributii pfa si ii blue_wings blue_wings In cazul in care sunt titularul unui PFA sau II, catre stat se vireaza cotizatiile pentru sanatate, vechime etc. in functie de veniturile mele declarate? Ce ... (vezi toată discuția)
Costuri intreprindere individuala si avantaje aylinutza aylinutza care sunt costurile infiintarii unei intreprinderi individuale si ce avantaje are aceasta fata de un AF?eu si sotul vrem sa dechidem un magazin intr-un spatiu ... (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala (i.f.) MihaiDG MihaiDG Pentru a deschide un magazin cu produse alimentare si nealimentare, este suficient I.F. ? Este mai rentabil decat un S.R.L. ? Pot avea angajati la I.F. ? (vezi toată discuția)