avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare

buna ziua
as dori sa stiu , daca o constutie (mai veche de 2001) apare in extrasul de care funciara "fara acte" este intabulata sau nu?
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 08:01, 19 Aprilie 2013
Inseamna ca pentru constructie nu exista acte de proprietate, dar ca inginerul topograf care a facut masuratorile pentru intabularea in cartea funciara a luat act de existenta acestei case pe terenul respectiv. Cum ar fi, "in acte nu exista, dar la fata locului o vedem".
Sfatuiti proprietarul sa mearga la primarie si sa faca formalitatile pentru intrarea in legalitate.
va multumesc pentru raspuns. inteleg deci ca desi apare in extrasul de carte funciara, constructia nu este intabulata?
Da, pentru ca un bun sa fie intabulat trebuie ca acte de proprietate sa fie depuse la CF, odata cu masuratorile cadastrale.
In acest caz au fost depuse numai masuratorile.
Dreptul de proprietate asupra constructiei in cauza nu este intabulat in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar topografic ContSters296710 ContSters296710 Buna ziua, as dori sa verific daca, cladirea construita de vecinul meu apare in extrasul CF aferent proprietatii lui? Cum pot afla legal numarul topografic ... (vezi toată discuția)
Fond funciar: cf neconforma cu realitatea azur75 azur75 Speta- proprie si personala, pe care din cauza lipsei de experienta in problemele de fond funciar si a implicatiilor de natura subiectiva, poate nu o percep ... (vezi toată discuția)
Extras cf versus extras cadastral 2015 sheianca sheianca Va rog, in vederea reamenajarii unei locuinte, pentru autorizatia de construire, am solicitat o ridicare topografica. Desi casa veche e cumparata recent, ... (vezi toată discuția)