Va redau alaturat ceea ce a aparut pe site-ul ORC: În şedinţa din 25.02.2009, prin H.G. nr. 185/2009, Guvernul României a prelungit termenul prevăzut la art. 8 alin. (2) din H.G. nr.322/2008 privind acordarea de facilităţi pentru actualizarea obiectului de activitate potrivit Clasificării activităţilor din economia naţională - CAEN Rev. 2
S-a prelungit pina la 1 martie 2010 efectuarea automata a recodificarii de catre Registrului Comertului.
Recodificarea gratuita nu este insa obligatorie.
Fiecare solicitant, daca pofteste, isi poate face manual recodificarea.
Recodificarea nu este o operatie biunivoca, astfel incit recodificarea manuala nu trebuie neaparat sa corespunda cu recodificarea automata a Registrului.
Fiecare isi poate alege ce coduri corespondente pofteste. Registrul adauga automat numarul maxim de coduri.
Recodificarea gratuita se va dovedii a nu fi chiar asa! Sa ma explic :
Reg Com transpune automat numarul maxim de noi coduri CAEN, printre acestea se vor regasii si coduri cu probleme ( in 90% din cazuri ) de ex leasing, paza, producere mat explozive etc
Ca urmare la urmatoarea vizita la Reg ti se va pune invedere sa le elimini. In traducere hot AGA , act constituitiv actualizat, taxe .
Personal recomand ca si predecesorul meu recodificarea manuala facuta odata cu o alta mentiune
Am avut inainte de recodificare codurile CAEN 7221, 7222,7230 si 7240 toate la norma de venit. In urma recodificarii automate(presupun) aceste 4 coduri s-au transformat in 16 alte coduri. In urma notificarii trimise de finante prin care imi spuneau ca trebuie sa-mi schimb certificatul de inregistrare (in martie 2010) am fost la registrul comertului si am renuntat la 15 dintre ele ramanand doar cu 6201. (unele din ele 5811 - activitati de editare a cartilor, 5813 - activitati de editare a ziarelor, chiar nu stiu cum au putut deriva din Editare de programe (7221), Consultanta si furnizare re alte produse software (7222), Prelucrarea informatica a datelor (7230) sau activitati legate de bazele de date (7240)). Pot sa apara probleme de aici, in urma recodificarii automate sa ma trezesc peste un an, doi cum ca am avut coduri care nu s-au incadrat la norma de venit (desi eu nu le-am ales) si trebuia sa tin de fapt contabilitate in partida simpla?!