avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertul judiciar trebuie sa aiba atestat ANEVAR ?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertul judiciar trebuie sa aiba atestat ANEVAR ?

In cazul in care eu as propune un expert tehnic in constructii, acesta ar trebui sa aiba atestat ANEVAR (printre altele) pentru a fi accepatat de catre instanta ca expert oficial pentru expertiza imobilului meu? Va multumesc! procesro@yahoo.com
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
proces_ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: proces_ro , utilizator 01:52, 10 Mai 2013
daca doriti o expertiza tehnica nu. daca doriti o evaluare a imobilului da in conformitate cu OG 24/2011 promulgata prin legea 99/2013 da.
Urmare discutiei de mai sus, care ar fi concluzia? Un expert judiciar in constructii calculeaza uzura unor renovari folosite timp de 4 ani, iar un evaluator calculeaza uzura/modificarile imobilului in aceeasi perioada ? Nu am inteles ce nu poate face un expert judiciar, dar poate face un evaluator! Evaluatorul calculeaza pretul de piata al imobilului, si poate calcula valoare unei chirii (care nu ma intereseaza). Evaluatorul, ori expertul judiciar (ori amandoi) pot sustine juridic ca au fost facute fara autorizatie niste demolari si stabili pretul refacerii acestora ? Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
proces_ro, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza si evaluare imobil proces_ro proces_ro Domnilor experti am nevoie de sfatul dvs pentru urmatorul termen la proces, care va fi peste 5 zile. Nus tiu ce sa cer instantei, respectiv: expertiza, ori ... (vezi toată discuția)
Expertiza pentru tribunal valeriurv valeriurv Am primit o instiintare de la Tribunal de a face o expertiza tehnica ( nu sunt expert juridic, sunt expert tehnic MLPAT deci nu am nici-o obligatie fata de ... (vezi toată discuția)
Calitatea expertizelor tehnice judiciare doriancostel doriancostel Acceptarea unui număr foarte mare de experți ANEVAR,in iunie anul trecut,a reprezentat ,din punctul meu de vedere, o mare lovitura dată experților tehnici ... (vezi toată discuția)