avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decadere bunici din drepturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decadere bunici din drepturi

Buna seara, am si eu o intrebare. Nu stiu daca este posibil ce doresc eu dpdv legal, dar nu strica sa intreb. Am doi copii minori si as vrea ca parintii mei (bunicii copiilor) sa nu aiba nici un drept asupra lor, nici acum si nici in cazul in care mie si sotiei ni s-ar intampla ceva pana cand vor implini 18 ani. De asemenea, sa nu aiba nici dreptul sa administreze bunurile ce ar ramane pe numele copiilor (2 apartamente).
Motivul este ca sunt niste oameni interesati doar de bani, care nu s-au implicat in cresterea copiilor, nu sunt o influenta buna pt acestia.

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:41, 26 Aprilie 2013
Puteti sa faceti testament sau declaratie la notar prin care sa desemnati tutorele copilului in caz ca dvs nu veti mai fi sau va veti afla intr o stare de sanatate care nu va va permite crestere si educarea copiilor, veti fi pus sub interdictie.... Insa aceasta clauza in testament sau declaratie data in forma autentica va fi prezentata instantei pentru a institui tutorele, numai asa isi va produce efectele in cazurile inbcare dvs sau Sotia dvs nu veti mai fi sau veti fi pusi sub interdictie.
Nu este posibil,decat daca dovediti ca bunicii au comis anumite fapte grave la adresa copiilor si prezinta un pericol real pentru acestia.
Chiar daca se redacteaza un testament,bunici pot cere custodia copiilor in instanta,deoare ce sunt rude de gradul I.
@Marius se poate cititi art 114 NCC desemnarea tutorelui de catre parinte.

@ Marius bunicii cu nepotii nu sunt rude de grad 1.

Interventie moderator
Nu mai postati consecutiv! Aveti 30 de minute la dispozitie sa completati raspunsul dvs sau sa l modificati.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
ContSters250994, utilizator
Aveti dreptate ,dar se poate cere Autoritatii Tutelare intrunirea consiliului de familie si se poate cere schimbarea tutelei motivandu-se afinitatea,in cazul in care testamentul nu face dovada clara de inlaturare a rudelor de la cresterea si educarea nepotilor ,in cazul de fata.

Alte discuții în legătură

Custodie copil ruxandra-maria ruxandra-maria Daca eu si sotul plecam din tara lasand copilul in grija mamei, trebuie sa mergem la un notar sa o lasam in custodie? Mentionez faptul ca avem probleme cu ... (vezi toată discuția)
Act de incuviintare tutela cica elena cica elena Ce trebuie sa fac pentru a primi tutela unui nepot cat maica sa e plecata in strainatate?Copilul nu are decat mama.Daca se poate sa imi spuneti ce acte imi ... (vezi toată discuția)
Custodie Loda Loda Buna! Am inteles ca se poate sa las custodia unui copil minor prin testament cui vreau eu. e adevarat? ce tb sa fac? multumesc! (vezi toată discuția)