avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Trecerea la impozitare cu norma fixa de venit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Trecerea la impozitare cu norma fixa de venit

In ce conditii legale se poate trece un PFA de la impozitarea pe contabilitate in sistem real la impozitarea pe norma fixa de venit?

Se pare ca angajatii de la Finante au tot interesul ca sa ne forteze chiar sa intram pe cotabilitate in sistem real prin informatii eronate, tainuirea informatiilor privind cuantumul impozitului in cele doua cazuri si alte metode mai mult sau mai putin legale.

Vreau sa stiu care este legea care reglementeaza aceasta trecere si in ce termen poate fi ea facuta de la momentul infinntarii PFA-ului?
Cel mai recent răspuns: Irina Barbu , utilizator 20:42, 4 Septembrie 2009
Buna ziua,

Imi poate spune cineva care sunt pasii prin care se poate trece un PFA de la impozitarea in sistem real la impozitarea pe norma fixa de venit?
Am un PFA in sistem real infiintat in urma cu aproape 3 ani si in acelasi timp sunt angajata cu contract de munca - norma intreaga.
Stiu ca cererea de schimare se depune pana la cel tarziu 31 ianuarie anul curent, iar PFA-ul trebuie sa aiba cel putin doi ani de la infiintare/ultima schimbare.
Intrebarile mele sunt: Exista un formular-tip pentru o astfel de cerere? Unde trebuie sa merg si cui trebuie sa ma adresaz? Pentru a dovedi ca sunt angajata cu contract de munca (in ideea reducerii normei de venit cu 50%), este suficienta o adeverinta de la angajator, sau sunt necesare si alte acte?
Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma de venit pfa laura.s laura.s Mai exista diferentiere functie de coduri caen pentru impozitarea la norma de venit la PFA? (vezi toată discuția)
Pfa. cati bani imi mai raman ? tabita-barbu tabita-barbu Vreau sa devin PFA si as dori sa-mi tin singura contabilitatea. Intrebarea mea e : Care va fi venitul efectiv, la sfarsitul fiecarei luni de lucru in ... (vezi toată discuția)
Activitatiel independente din nomencaltorul de norme de venit cu titlu exemplificativ sa imperativ ovidiuhanzu ovidiuhanzu Buna ziua! Vreau in zilele urmatoare sa fac o cerere pentru trecerea la norma de venit fiind un PFA , activand in venit real de mai multi ani. ... (vezi toată discuția)