avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzare bunuri comune in timpul divortzului-legal?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzare bunuri comune in timpul divortzului-legal?

Buna ziua.Am completat cererea de divortz in urma cu 2 saptamani la judecatoria de sector,acolo unde amandoi avem domiciulil stabil. Am aflat ca sotul meu a vandut ieri toate bunurile imobile comune,dobandite in timpul casatoriei noastre,tatalui lui ptr a se sustrage partajului.Vanzarea a fost facuta in baza unor procuri facute de mine ptr sotul meu in urma cu 2 ani,cand eram bolnava.Este legala aceasta vanzare avand in vedere ca cererea de divortz a fost inaintata deja?
Am un avocat cu care ma sfatuiesc,insa nu sunt pe deplin multumita de dumnealui.Nu ma poate lamuri in aceasta privinta.
Va rog sa ma ajutati,
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:49, 3 Martie 2009
Despre ce fel de procura este vorba.Lamuriti acest aspect pentru a va putea raspunde la obiect.TREBUIE VERIFICAT SI TERMENUL DE VALABILITATE AL PROCURII DATE.Nu se pot da raspunsuri corecte pe prezumtii
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Daca este vorba despre bunuri imobile, atunci vinzarea se putea face doar daca din acele procuri rezulta consimtamintul dvs. expres exprimat cu privire la o asemenea operatiune. Prezumtia mandatului tacit este relativa, iar sotul care s-a opus sau nu a cunoscut despre incheierea acelui act, poate prin orice mijloace de proba sa inlature aceasta prezumtie. Se mai pune problema si a relei cedinte a cumparatorului, care in calitatea sa de ruda ( socrul dvs) a cunoscut sau putea sa cunoasca despre lipsa consimtamintului expres la instrainare
Daca bunurile comune s-au instrainat , atunci suma obtinuta pe acele bunuri se partajeaza. Daca pretul pe contractul de vanzare -cumparare este unul fictiv sau mult sub pretul pietii atunci puteti cere in instanta anularea acestor contracte.
Sau puteti demonstra reaua-credinta a sotului, dar si a cumparatorului care stia bine care sunt relatiile dintre soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare bunuri comune in timpul divortului ally_alex06 ally_alex06 buna ziua . sunt in divort. sotul a pus masina in vanzare fara acordul meu. avem de asemenea, o casuta din lemn,care valoreaza in jur de 40000 ron, construita ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager ady0072000 ady0072000 In luna august 2017, am cumpărat un apartament prin programul Prima casa. După aprox. 2 luni am fost chemat în judecată de fostul soț al uzufructuarei ... (vezi toată discuția)
Transmitere drept de proprietate individual asupra bunului comun flor_gh flor_gh Buna ziua! sotia, care are din casatoria anterioara 2 copii, doreste sa cedeze drepturile sale de proprietate asupra bunurilor pe care le are in comun cu ... (vezi toată discuția)