mama decedata sotul ramas-tata vitreg-are dreptul sa aduca modificarii masei succesorale ,adica sa darime o constructie desi inca nu s-a dezbatut succesiunea?
inteleg ca aceasta -cale amiabila- este atunci cind sintem de acord cu ceea ce face parte din masa succesorala , adica tot ceea ce exista -in speta mea -in curtea in cauza -imobile , teren -deci nu vad cum nu ar putea fi calea amiabila. Daca nu ma prezint care ar fi riscurile?NU de alta dar nu stiu daca renteaza sa cheltuiesc banii pe drum Italia -Romania numai pt a semna ca sint de acord cu masa succesorala si a primi certificat de mostenitor, urmind ca iesirea din indiviziune sa se fac in instanta din cauza neintelegerilor...
eu am inteles ca dezbaterea succesiunii se poate face la notar dar iesirea din indiviziune adica impartirea bunurile se face in instanta daca nu ne intelegem pe cale amiabila , deci sint 2 acte diferite
Succesiune
care este procedura care poti sa iesi din indiviziune .se poate face iesirea odata cu succesiunea/ unde este mai ieftin sa dezbatem masa succesorala in ... (vezi toată discuția)