avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune ne dezbatuta-drepturi demolare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune ne dezbatuta-drepturi demolare imobil

mama decedata sotul ramas-tata vitreg-are dreptul sa aduca modificarii masei succesorale ,adica sa darime o constructie desi inca nu s-a dezbatut succesiunea?
Cel mai recent răspuns: miky68 , utilizator 13:34, 19 Mai 2013
Pe cale amiabila la notar trebuie fie sa fiti prezenti fie sa mandatati pe cineva cu procura autentica.
inteleg ca aceasta -cale amiabila- este atunci cind sintem de acord cu ceea ce face parte din masa succesorala , adica tot ceea ce exista -in speta mea -in curtea in cauza -imobile , teren -deci nu vad cum nu ar putea fi calea amiabila. Daca nu ma prezint care ar fi riscurile?NU de alta dar nu stiu daca renteaza sa cheltuiesc banii pe drum Italia -Romania numai pt a semna ca sint de acord cu masa succesorala si a primi certificat de mostenitor, urmind ca iesirea din indiviziune sa se fac in instanta din cauza neintelegerilor...
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2013
miky68, utilizator
Nu se poate rezolva la notar si veti dezbate succesiunea in instanta.
eu am inteles ca dezbaterea succesiunii se poate face la notar dar iesirea din indiviziune adica impartirea bunurile se face in instanta daca nu ne intelegem pe cale amiabila , deci sint 2 acte diferite
Si partajul I'l puteti facela notar daca va intelegeti , daca nu mergeti la instanta. Insa la instanta este mai costisitor ca timp si ca bani.

Alte discuții în legătură

Succesiune la notar fodoretelkaeva fodoretelkaeva A-s dori un raspuns la nelamurirea mea: sotul meu a murit in 24 Feb.2o12. In luna iulie sunt citata la succesiune la notar ca mostenitoare dupa sot. la ... (vezi toată discuția)
Succesiune care este procedura care poti sa iesi din indiviziune .se poate face iesirea odata cu succesiunea/ unde este mai ieftin sa dezbatem masa succesorala in ... (vezi toată discuția)
Sistare stare indiviziune Dan Farcas Dan Farcas Mostenitorul unui tabular decedat poate solicita in instanta sistarea starii de indiviziune doar cu certificatul de calitate de mostenitor?(hotararea ... (vezi toată discuția)