avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuz incasare debite
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuz incasare debite

Este regula, nu exceptie in asociatia in care locuiesc. Nu imi primeste banii cel care este adm, casier, contabil, presedinte: in cont nu- pentru ca nu exista(a declarat ca nu vrea sa deschida), prin terta persoana nu ( au fost refuzati banii), prin posta daca trimit returneaza mandatul, sau imi trimit chitante neconforme ( pe hartie, fara sa scrie ce reprezinta), sau pretind ca i-au returnat, program de incasari nu exista, loc de incasare nu, ma obliga sa platesc doar in apartamentul lui. Urmatorul pas... restante, ultimul pas, penalizari! S-a facut declaratia ca se va face evacuarea daca nu platesc, evacuare din apartamentul pe care il detin in proprietate. ( declaratie din 2001-scrisa). In civil nu fac nimic! Am nevoie de un sfat. Sunt multe cazuri de acest gen, am vazut si ieri unul la ACASA TV. Dl. presedinte refuza cu mandrie sa primeasca banii, chiar in fata camerelor.
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 00:10, 6 Martie 2009
sa speram ca ati pastrat chitantele de la posta prin care ati virat banii spre asociatie prin mandat postal sau cum i-ati trimit
sint probe la dosarul de rau-platinic pe care vi-l vor intocmi si dovada relei vointe sin partea asociatiei. de unde vor rezilta sanctiuni din partea tribunalului pt asociatie sau p[ersoanele care v-au privat de dreptul de a va plati ceea ce ati consumat, precum si timpul pierdut prin tribunale si sumele cheltuite cu trimiterea mandatelor
Domnule felix34, este logic si legal ceea ce spuneti. Eu am facut actiune pt recuperarea unor sume retinute/pretinse fara drept. Singura incalcare a legii de catre mine este ca: dupa numeroase contestati la presedintele asociatiei "ca la carte", unele pe care a refuzat sa le ridice de la posdupa plangeri documentate la primarie- fara rezultat, nu am platit sumele contestate, sau am platit ceea ce ramanea dupa scaderea sumelor retinute fara drept (m-am bazat pe autoritatea de lucru judecat, pt ca anterior, in alt proces justitia stabilise categoria de cheltuieli fara documente si mi le scazuse). Dar legea asta zice ca ...daca o hot a ad gen incalca legea, acest fapt nu suspenda respectarea hotaraii (N.A.: care incalca legea), iar dupa 45 de zile ii dai in judecata ,etc. Procesele verbale ale ad. gen sunt falsuri..Timp de 4 ani au fost bani consemnati la CEC, chemati la executor sa ii primeasca? Refuzat. Mandate returnate, etc. Azi voi plati la executor suma consemnata la CEC+ penalizare 100%+coeficient rata inflatie! Sume pentru care am chitante autentice declarate neachitate +penalizare 100%+ rata inflatiei (toate + taxa executare). rezultatul procesului- executare silita. De la 50, la 57, la 67 milioane! Pentru 12 milioane suma de achitat, real!
peraspera, ati scris despre o actiune in instanta... castigata de asociatie... Cum? In fatza instantei dv ati fi putut prezenta tot ce aveati pt a dovedi ca ati avut buna-vointa si reprezentantii asociatiei au refuzat sa primeasca banii... Pe de alta parte, puteati cere sa se accepte plata in acel moment – sau sa se justifice refuzul...

Departe de mine ideea de a nega ca se intampla ceea ce afirmati – am cunostinta despre multe aberatii, dar care s-au rezolvat in instanta – dar, in cazul administratorilor si /sau presedintilor de asociatii considerati "inadecvati” exista posibilitatea schimbarii lor. Am cunostinta despre o asociatie care si-a ales alt presedinte – si cel vechi, pt ca refuza sa predea actele si stampila, a fost evacuat cu... politia! Chiar greu s-a scapat de respectivul individ... Uau!
Va doresc nervi tari. Cu stima.
Chiar si faptul ca unii din dumneavoastra ati inceput sa ma credeti ma remonteaza. Bref, pt. a recupera o suma de 12 milioane de la ei,(pe care nicidecum nu am recuperat-o) acum platesc 67 milioane. Adica, 67+ 12= 79.
...Am trimis pe cineva cu bani- de 2 ori! Au refuzat! Martora a l-a sunat pe dl. pres/adm/cont/casierul/ ALL-IN-ONE, care refuzase, am ascultat pe speaker si am inregistrat concomitent pe reportofon, ca sa nu se zica vreodata ca doamna a spus altceva. A recunoscut ca nu a vrut sa primeasca...Am facut oferta apoi in instanta, cu banii in folie de plastic, ridicati deasupra capului, cu textul: acestia sunt cei...lei, asa cum a hotarat instanta in incheierea din...Doamna magistrat nu a auzit-adica s-a facut ca ploua, el m-a intrerupt si a zis ca nu e adevarat, apoi,..."in pronuntare". Eu va spun aceste amanunte pentru a sti ca este un drum lung de la lege pana la practica trecand pe unde vreti...primarii, politii...judecatorii si tribunale. Daca politia a intervenit, este sigur ca nu era cea din sectorul meu. A castigat asociatia prin MARTURIA judecatoarei-presedinta- care a afirmat in contradictoriu cu mine ca ăla este presedinte! )Apoi, dupa ce am prezentat un set de 30 inscrisuri a zis :"in pronuntare". Va multumesc cu recunostinta, tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la functia de presedinte de asociatie tiberiu8mai tiberiu8mai Va rog sa-mi spuneti cum un presedinte de asociatie poate sa ,,scape\\" de acesta functie cel mai simplu si repede ? Un presedinte de asociatie daca refuza ... (vezi toată discuția)
Constituire asociatie de proprietari dsauer dsauer doresc sa vad, daca este posibil un model de asociere si un model de statut. multumiri. (vezi toată discuția)
Aviz comitet executiv 109-nord 109-nord Comitetul executiv trebuie sa avizeze toate documentele asociatiei. Adica , ce trebuie facut concret, va rog,dupa parerea dumneavoastra ? (vezi toată discuția)