avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Care sunt pasii de urmat in cazul in care am fost ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Care sunt pasii de urmat in cazul in care am fost lovit de un auto cu polita RCA falsa?

Buna ziua, in urma cu aproximativ 3 luni (09.03.2013) fratele meu in timp ce se deplasa regulamentar cu motocicleta a fost lovit de un auto care s-a dovedit ulterior (11.04.2013) ca este acoperit de o polita de asigurare RCA falsa. am contactat conducatorul auto vinovat pentru a ajunge la o intelegere, din pacate nu este dispus sa ofere decat aprox 1000 lei pentru reparatii, in conditiile in care reparatia va costa mai mult. mentionez ca acum 1 an am avut in bucuresti un accident asemanator, cand multe dintre piese au fost inlocuite cu piese noi iar Alliantz a despagubit 55 000 lei din valoare. care a depasit aceasta suma. am facut o adresa catre politie prin care am mentionat cele intamplate, precum si faptul ca vinovatul e posibil sa foloseasca si acum aceeasi polita falsa. pentru a lua masurile necesare. pentru a recupera prejudiciul am inteles ca va trebui sa il actionam in instanta pe soferul vinovat. Va rog sa ma sfatuiti ce avem de facut in acest caz pentru a fi despagubiti in vederea repararii motocicletei.
Cel mai recent răspuns: musatilie , utilizator 18:18, 16 Mai 2022
Va multumesc! intr-un final s-a rezolvat si am recuperat banii pentru reparatie de la FPVS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)
Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)