avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Semnez fara sa cunosc statutul asociatiei?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Semnez fara sa cunosc statutul asociatiei?

Buna ziua,

Astazi va veni pentru strangerea semnaturilor de infiintare a asociatiei o persoana.
Nici eu nici alti membri ai asociatiei in curs de constituire (momentan de locatari) nu cunoastem statutul facut de aceasta. Nu a fost aprobat sau discutat in adunarea generala.
Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: natalias_111 , utilizator 10:05, 7 Martie 2009
Cred ca doamna se refera la modificarile la statut, premergator fazei de infiintare a asociatii. Vedeti ca vorbeste de acordul de asociere. Iar comitetul cred ca este cel ales sa se ocupe de infiintarea AP.
In rest ...perfect de acord cu Dv. domnule adriantot. De multe ori oamenii ii acuza pe administratori sau presedinti ca se poarta abuziv sau necivilizat, dar, fara sa-i scuz pe acestia, ajungi ca sub presiunea ostilitatii de multe ori, a ignorantei imbatzosate, a grosolaniei necenzutrate alteori sa raspunzi pe masura.
Si as spune tuturor care nu stiu ca un administrator sau un presedinte de asociatie este platit nu numai pentru ce face , dar si pentru ca este acolo si ai cu cine te certa (printre altele....), lucru care ar trebui apreciat.
Asta dincolo de textul scris al legii.......
Buna ziua,

Oare se poate sa ne detasam putin de pozitiile in care suntem si sa judecam ce am scris eu? Ce intrebari aberante si solicitari de raspuns obraznice?
Am spus ca nu exista nici o hotarire a adunarii generale privind nimic, nici statut, nici cheltuieli, nimic. Nu exista nici macar procese verbale ale adunarii generale.
La asta m-am referit cand am intrebat ce e de facut.
AG nu a decis nimic referitor la ce se va face, cum, nimic. Suntem, cum am spus, in faza de infiintare a asociatiei, au fost niste sedinte in care s-a discutat si negociatdoar participarea in comitet.
In acest context, cum isi pot permite niste oameni sa decida in numele tuturor proprietarilor, la comitet si presedinte ma refer? Decid referitor la schimbarea aspectului proprietatii, la cheltueili.
Si daca am intrebat ce se intampla si de ce, nu raspund sau sunt foarte indignati si ameninta cu demisia.
Unii din comitet nu au citit nici macar un paragraf din lege si spun: "Ce lege, eu nu tin cont de nici o lege, ce... suntem la stat?" Acum intelegeti nvielul discutiei?
Si atata vreme cat incep sa se darime pereti in bloc la decizia unor pusti de maxim 28 de ani, unii fara liceu, nu stiu cui i-ar mai conveni situatia asta. Chiar situatia e grava ca nu m-as agita eu aici degeaba.
Toti membrii comitetului sunt tineri, maxim 35 cel mai batrin si te miri de ce sunt atat de comunisti si dictatori.
In aceasta situatie: ce pot face eu ca sa impiedic aberatiile de se intampla?
Reiau si rezum: Nu exista PV, nu s-a discutat si decis in AG nimic referitor la cheltueili si schimbari aspect proprietate, se fac abuzuri si incalcari flagrante ale oricarei legi.
Trebuie facuti sa inteleaga ca ei lucreaza dupa prevederile unei legi si ca e ilegal ce fac.
Cum?
Dana Marin a scris:

Toti membrii comitetului sunt tineri, maxim 35 cel mai batrin si te miri de ce sunt atat de comunisti si dictatori.
In aceasta situatie: ce pot face eu ca sa impiedic aberatiile de se intampla?
Reiau si rezum: Nu exista PV, nu s-a discutat si decis in AG nimic referitor la cheltueili si schimbari aspect proprietate, se fac abuzuri si incalcari flagrante ale oricarei legi.
Trebuie facuti sa inteleaga ca ei lucreaza dupa prevederile unei legi si ca e ilegal ce fac.
Cum?

Foarte interesant! Unii sunt nemultumiti pe pensionarii care muncesc in asociatii; altii se plang de faptul ca tinerii nu se implica deloc in treburile asociatiei. Acum avem si tineri care se implica dar le-ar trebui cativa batrani sa-i indrume. Acesta-i folclor romanesc. Toti suntem nemultumiti de toti. Ca nu respectam legea. Daca o respectam suntem nemultumiti ca legea nu e buna. Cine sa schimbe legea? O schimba cei care stau in vile si nu stiu ce-i la bloc. Nici legea noua nu o sa ne convinai mai ales ca oamenii vor ramane aceiasi.
Va sfatuiesc sa cititi cu mare atentie legea 230/2007 si normele metodologice. Problemele d.voastra se pot agrava in timp si fara sprijinul membrilor asociatiei va fi un comitet si un adm care vor face ce vor dori, fara informarea locatarilor, iar suspiciunile si intrebarile vor fi numai ale d.voastra.
Acest forum este foarte util, dar fara a cunoaste legislatia este posibil sa nu gasiti intotdeauna calea cea mai buna de rezolvare.
Iar daca tinerii doresc sa sa implice este perfect! Ar trebui ajutati si sprijiniti sa nu ia decizii ilegale in CE si in intelegere cu adm.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare numar membri comitet executiv emilia160189 emilia160189 Buna ziua, Un comitet executiv este format din 5 membri inca de la infiintarea Asociatiei de proprietari. Numarul membrilor nu figureaza in statut sau in ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica legea aici? Costin Savescu Costin Savescu Suntem in stadiul de strangere de semnaturi pentru infiintarea asociatiei de proprietari. Exista un comitet din 6 membri si un presedinte care iau decizii de ... (vezi toată discuția)
Durata mandat comitet executiv asociatii de proprietari mihaela nedelea mihaela nedelea La adunarea generala de constiuire a asociatiei de proprietari s-a hotarat ca durata mandatului comitetului executiv sa fie de 2 ani. Daca aceasta ... (vezi toată discuția)