avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare donatie

Buna ziua
Am o cunostinta care se confrunta cu urmatoarea situatie si apelez la ajutorul dvs. deoarece pe acest site am fost ajutata cu mai multe probleme.
Inainte de a se casatori, avea un apartament pe numele ei, obtinut in urma unui contract de vanzare cumparare, care avea si o clauza pentru mama ei, ca are dreptul oricand cla o camera din acel apartament. Pentru diverse motive, a facut un contract de donatie pentru acel apartament catre socrul ei, mentinand acea clauza in legatura cu mama ei. Asta se intampla acum 8 ani. Acum are probleme cu sotul ei (el o inseala, dar ea nu are o dovada) si e posibil sa divorteze. Daca se intampla acest lucru, ce poate face ea pentru a reveni apartamentul pe numele ei, pentru a nu-l pierde. El are vreun drept? Ea spune ca nu-i va acorda divortul, ca sa se razbune pe el. El ar putea divorta fara acordul ei?
F1PAR2 a scris:

ba da femeia in cauza sa faca un copil. si atunci poate rvoca donatia pe motiv nastere urmas...

Da, dar să-l facă repede, în aşa fel încît să se nască înainte de intrarea în vigoare a noului cod civil.

Eventual, să-l antedateze :yeah:

@Themis :thumbup :=D>:rofl:
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
Monica Hanganu, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie blueeyes56 blueeyes56 buna ziua, am donat o casa ficei mele si sotului ei, fara nici o clauza, acum ei sunt in divort din cauza sotului ei(infidelitate), va rog sa-mi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca un act de donatie avand un singur copil danyelaalex danyelaalex socri mei i/au donat sotului un apartament el fiind singurul copil iar acum vrea sa atace actul ,se poate sau nu asi dori sa stim.va multumesc (vezi toată discuția)