avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vacanta la mare in timpul procesului de vizitare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vacanta la mare in timpul procesului de vizitare copil

Buna ziua, daca doresc sa plec la mare o saptamana cu copilul meu dar fara sa stie mama lui la care el se afla ,cu care sunt in proces pentru stabilirea programului de vizitare,reusesc sa iau copilul foarte rar din cauza neintelegerii ei.Intrebarea mea este cand il iau la plimbare ,sa nu il mai aduc dupa 2 -3 ore acasa la ea,si sa plec direct la mare sau la munte.Ce se poate intampla?Mentionez ca inca nu avem o decizie judecatoreasca pentru stabilirea programului de vizitare.
nu este recomandabil sa faceti acest lucru, mai ales in timpul procesului. poate fi speculat impotriva dvs. foarte usor, mai ales avand in vedere jurisprudenta majoritara a instantelor

trebuie sa gasiti modalitatea legala prin care sa convingeti mama sa va dea copilul. sau sa convingeti instanta ca nu vi-l da cu rea vointa si sa decida in consecinta. ...totul trebuie facut legal

Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
problema este ca daca am sa ii zic, o va apuca nebuniile si imi va da interdictie ca sa il mai vad.si asa abia reusesc din cand in cand sa il iau cate 2 ore din cauza ii este frica ca il voi oprii la mine.
inteleg perfect ce spuneti, dar , credeti-ma ca in instanta poate fi speculat ca v-ati facut singur dreptate ....vorbesc in cunostinta de cauza, credeti-ma.

calea legala nu este asta.

Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2013
Antoanela Geaman, Avocat
va multumesc frumos pentru raspuns.am sa iau in calcul sfatul dvs.o zi placuta
Dvs ca parinte, cum v-ati simti daca ati astepta copilul, sa zicem la 6, si l-ati mai vedea martia viitoare? si cum ar fi, daca dupa un asemenea gest de inconstienta si dispret fata de ingrijorarile unui parinte, mama/tata egal, nu v-ar mai da deloc copilul?

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 buna seara as avea o intrebare,cum sunt in divort cu sotia si avem o fetita de 4 ani,si procesul merge inainte pentru ca ea nu e de acord cu programul de ... (vezi toată discuția)
Prevederile articolului 293 alin.(2) din noul cod civil anamaria2813 anamaria2813 as dori sa aflu cat mai explicit ceea ce prevede acest articol deoarece am o custodie comuna data de pe data de 26 iunie 2014 care inca e discutabila avand ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare a minorului de catre tata inainte de procesul de divort danutzu00120 danutzu00120 De curand sotul (in acte) femeii cu care convietuesc a cerut in insanta printr-un proces rapid sa i se acorde un program de vizitare a copilului de 6 ani ... (vezi toată discuția)