avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare auto cu contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare auto cu contract de comodat

Buna ziua,

am inteles ca exista posibilitatea instrainarii unui autoturism printr-un contract de comodat incheiat la notar. As dori sa stiu daca prin aceasta modalitate pot sa incredintez toate actele masinii comodatarului (inclusiv CIV sa poata face ITP) si daca eu ca si comodant sunt protejat in cazul eventualelor amenzi sau daune pe care comodatarul le poate cauza in numele meu.

Ar mai fii si alte alternativela acest contract? Multumesc
Cel mai recent răspuns: andrub , utilizator 14:22, 3 Iunie 2013
da cartea de identitate a masinii ii da calitatea de proprietar ... iar daca scoate masina din circulatie o sa zica ca nu mai plateste impozitul dumneavoastra nu o veti putea scoate de politie si primarie decat daca aveti CIV ....
p.s. Fara cartea de identitate veti putea radia masina doar cu ajutorul instantei.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
Burghardt Norbert,
Pai trebuie sa fie trecut in ea, ca sa aiba calitatea de proprietar. El tocmai asta evita, pentru a nu fii nevoit sa plateasca taxa. Deci sa inteleg ca singurul minus este ca nu pot radia masina, si trebuie sa pastrez CIV la mine si eventual sa precizez in contractul de comodat ca ma oblig sa nu o radiez pe perioada contractului, asta pentru linistea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto fara schimbarea proprietarului kkmak kkmak Vreau sa vand un auto(mai exact un Pick-Up Dacia 1.9Diesel) si avend taxa de mediu extraordinar de mare pe langa cat de veche este masina,daca cumparatorul nu ... (vezi toată discuția)
Contract comodat auto + certificat fiscal ? trafyctz trafyctz Buna ziua, intentionez sa vand o masina inmatriculata inainte de 2006, deci, cu taxa de timbru neplatita iar pentru a evita platirea taxei cel care o cumpara ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto inmatriculata in 2006 dr_dre162000 dr_dre162000 Buna seara, Sunt posesorul unui autoturism inmatriculat in 2006 in tara (an de fab. 2001) si as dori sa-l vand.Intrebarea mea este: cam care ar fi ... (vezi toată discuția)