am inteles ca exista posibilitatea instrainarii unui autoturism printr-un contract de comodat incheiat la notar. As dori sa stiu daca prin aceasta modalitate pot sa incredintez toate actele masinii comodatarului (inclusiv CIV sa poata face ITP) si daca eu ca si comodant sunt protejat in cazul eventualelor amenzi sau daune pe care comodatarul le poate cauza in numele meu.
Ar mai fii si alte alternativela acest contract? Multumesc
da cartea de identitate a masinii ii da calitatea de proprietar ... iar daca scoate masina din circulatie o sa zica ca nu mai plateste impozitul dumneavoastra nu o veti putea scoate de politie si primarie decat daca aveti CIV ....
p.s. Fara cartea de identitate veti putea radia masina doar cu ajutorul instantei.
Pai trebuie sa fie trecut in ea, ca sa aiba calitatea de proprietar. El tocmai asta evita, pentru a nu fii nevoit sa plateasca taxa. Deci sa inteleg ca singurul minus este ca nu pot radia masina, si trebuie sa pastrez CIV la mine si eventual sa precizez in contractul de comodat ca ma oblig sa nu o radiez pe perioada contractului, asta pentru linistea lui.