avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Imprumut nerestituit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Imprumut nerestituit

Buna ziua,

Am imprumutat o cunostiinta ( fost coleg de servici ) in urma cu aproximativ 2 luni de zile cu 800 de ron spunandu-mi ca are nevoie pentru plata chiriei. Acesta mi-a spus ca imi da bani in termen de 1 saptamana, insa dupa 1 saptamana mi-a spus ca a ramas fara loc de munca. Am martori care pot atesta faptul ca i-am imprumutat banii, am de asemenea si o filmare de la locul de munca ( banii fiind imprumutati in receptia de la sediu unde este o camera ) si vroiam sa intreb daca as putea depune plangere pentru inselaciune dat fiind faptul ca imi ofera tot felul de scuze de 2 luni incoace si nu am vazut niciun cent inapoi.
Cel mai recent răspuns: ContSters67366 , utilizator 03:24, 30 Iunie 2013
Da, este cam mare deranjul...
Incercati sa il convingeti sa va achite datoria si incercati pe cat posibil sa evitati o judecata care poate ca nu va va ajuta prea tare sau chiar deloc...
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc pentru raspunsuri. Deci ca idee finala, daca el nu doreste sa imi inapoieze imprumutul, nu prea am sanse pe civil, si pe penal nici nu se pune problema sa fie ceva chiar daca am acei martori si acea filmare. Sper sa pot obtine banii inapoi din bunul lui simt.
Nu a spus nimeni ca nu aveti sanse pe civil.

Problema se pune vis-a-vis de cuantumul sumei pe care o aveti de recuperat.

Sanse sunt numai pe civil. Dar, cheltuielile + timpul pentru recuperarea sumei sunt cu mult mai mari decat suma de bani ce o aveti de recuperat.

E drept ca pe langa suma initiala se adauga si cheltuielile de judecata ... dar, timpul pierdut pe la instanta... termenele la care trebuie sa va prezentati... martorii ce trebuie sa ii aduceti... sau, daca doriti sa va angajati un avocat...iar, este greu sa gasiti pe cineva care sa se implice pentru o suma atat de mica.
Am inteles. Imi cer scuze daca scris gresit :). Nu ma refeream ca nu ar fi deloc sanse pe civil, ci sanse minime. Din ce am inteles pe civil dovada cu martori nu ar fi primita in instanta suma fiind de peste 250 de ron, iar pentru a avea sanse mai mari ar fi trebuit un inscris, iar eu din pacate nu am asa ceva. Gresesc cu ceva cand spun aceste lucruri din punct de vedere legislativ ? Va multumesc frumos !
Poate fi primita dovada cu martori daca se dovedeste imposibilitatea morala de preconstituire inscris.
Din punctul meu de vedere exista sanse rezonabile de a castiga acest proces, eu am avut spete similare castigate. E adevarat ca priveau sume mai mari.
Avand in vedere ca suma este sub 2000 lei, sentinta pronuntata de Judecatorie va fi data fara cale de atac.

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati gaby507 gaby507 In 2008 i-am dat 4000 ron imprumut unui coleg, ca are nevoie urgent, ca face un imprumut la o banca si ca imi va da inapoi 8000 ron in termen de 2 luni. ... (vezi toată discuția)
Imprumut -chitanta de mina barbuta barbuta Am imprumutat acum aproape 3 ani o colega de servici cu bani ,pe baza de chitanta de mina,complectata de ea cu datele cind urma sa-mi returneze banii. A ... (vezi toată discuția)
Este furt de bani ?? carmen silva carmen silva Buna ziua, Am imprumutat cu o suma de bani 1000 euro, o persoana cunoscuta pentru care ne-a garantat un prieten ca este foarte serioasa si nu vom avea ... (vezi toată discuția)