avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pacalit de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pacalit de angajator

Buna ziua am si eu o problema .Pe data de 11 nov m am angajat la o firma in data de 1 febr mi am luat medical 7 zile din cauza conditiilor de munca .Acesta se termina pe 12 feb 09 .Din aceasta data mi am bagat preaviz care s-a incheiat pe 26 feb 09 .Problema este ca nu mi au platit medicalul ptr. ca aveam doar 4 luni la ei si mi au zis ca nu am 12 luni lucrate inainte si ase nu am cele 12 luni lucrate si inafara de asta nu mi au dat banii pe zilele de concediu in alea 4 luni ,nici medical platit.Ce trebuie sa faca sau daca se mai pot recupera banii pe medical si banii pe concediul de odihna (vreo 5 zile )Astep urgent un raspuns
Cel mai recent răspuns: my78_bogdan , utilizator 10:03, 7 Martie 2009
Contabilul care intocmeste statul de plata cunoaste foarte bine cum sa va rezolve problemele in mod legal.
Incercati la ITM cu o sesizare si daca nu se rezolva puteti actiona pe angajator in judecta la Tribunalul din judetul unde aveti domiciliul sau resedinta.
Contabilul firmei este mana in mana cu ei
Mai mentionez ca in luna dec ne a facut card pe care ne virau salariul .Acum mi a dat dar in mana si nu totii care trebuiau sa mi dea
Atunci solutia este sa-i dati in judecata, cum v-am spus mai sus. Fiind litigiu de munca sunteti scutit de taxa judiciara de timbru si de taxa de timbru. Succes!
V-as recomada inainte de orice, sa compuneti o scrisorica, de mana (in doua exemplare in original, unul sa ramana ulterior la dvs iar altul la firma) pentru care cereti neaparat numar de inregistrare (pe ambele exemplare) prin care, sa solicitati, intr-o maniera politicoasa firesc, explicatii de la angajator, in scris, in baza carui temei legal va refuza plata zilelor de concediu medical si a celor de odihna aferente lunilor lucrate.
Nu va ajuta foarte mult intr-o prima faza, dar obliga angajatorul sa va dea un raspuns argumentat, in scris, care poate constituii ulterior proba pentru dvs in cazul unei reclamatii la ITM sau in cazul unui proces.

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediu de odihna. preda sorina preda sorina Cum calculez indemnizatia pentru concediu de odihna in urmatorul caz: Am un salariat care pleaca in concediu de odihna 4 zile in aprilie. Calculez media ... (vezi toată discuția)
Calcul co oniga_ioana82 oniga_ioana82 Buna ziua, Cine ar putea sa-mi ofere cateva informatii in legatura cu calcularea CO in fuctie de timpul lucrat? am inteles ca se iau in considerare ... (vezi toată discuția)
Cotract individual de munca+contract colaborare ika1504 ika1504 Buna ziua! Pana pe 10 iunie am lucrat la o sc, iar apoi am primit concediu de odihna 11 zile . Dupa cele 11 zile, administratorul a suspendat contractul de ... (vezi toată discuția)