avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Demersuri infiintare firma curatenie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Demersuri infiintare firma curatenie

buna dimineata,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la demersurile ce trebuiesc facute pentru deschiderea unei firme care are ca activitate principala servicii de curatenie in imobile.
A doua intrebare este aceea daca m-ar avantaja sa fac un PFA in loc de SC pe numele unei persoane pensionare.
Si a treia intrebare este cam cat costa infiintarea unei firme noi (sc, fa sau af)?
Mii de multumiri !
Buna ziua,

Pentru PFA este necesar ca persoana pe numele careia se inregistreaza PFA-ul sa fie calificata in domeniul pentru care solicita autorizatia.
Apoi, PFA raspunde cu intregul patrimoniu personal, fata de un SRL care raspunde in limita capitalului social.
Parerea mea, este ca un SRL este mai avantajos decat un PFA.
Referitor la costurile de infiintare , trebuie sa intrati pe site-ul ONRC si gasiti acolo lista tarifelor . In afara tarifelor de la ONRC ar mai fi costurile cu avocatul , in cazul in care alegeti sa apelati la serviciile unui avocat, sau mai exista in cadrul ONRC un birou care va poate ajuta la redactarea Actului constitutiv si intocmirea dosarului . Ultima data cand am fost eu acolo, costurile au fost in jur de 300 lei.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si srl ContSters87904 ContSters87904 Ce avantaje si dezvantaje prezinta un SRL si un PFA? (vezi toată discuția)
Diferenta dintre asociatie familiala , persoana fizica sau s.r.l. d807 d807 buna as dori mai multe explicatii despre ce ar fi mai bine sa fac , si care ar fi diferenta intre ele va multumesc (vezi toată discuția)
Infiintare srl? sau infiintare af? adina23 adina23 buna, ziua sunt prima data pe acest forum, am si eu cateval nelamuriri. Vreau sa imi deschid propria afacere nu stiu ce este maia avnatjos SRL sau AF pentru ... (vezi toată discuția)