avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea numelui dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea numelui dupa divort

Buna, as avea o intebare la care din pacate nu am gasit un raspuns ferm: am divortat acum 2 luni, am trecut la numele dinainte de casatorie iar pasaportul pe care il detin este valid si este pe numele din timpul casatoriei. Intrebarea este: pot sa folosesc pasaportul avand in vedere ca este valid insa pe numele vechi? Este vreo lege care face referire la acest aspect?

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:53, 5 Iunie 2013
Nu mai puteti folosi pasaportul deoarece este pe un nume pe care, de la data ramanetii defintive si irevocabile a hotararii de divort, nu mai aveti dreptul sa il purtati. Identificarea cu alt nume decat cel stabilit in conditiile legii se pedeseste.
Nu exista o dispozitie legala care sa specifice obligatia celor care isi schimba numele de a-si schimba si pasaportul, cum este de exemplu in cazul permiselor de conducere insa nu va mai numiti cum scrie in el, nu v-as sfatui sa incercati sa iesiti din UE cu alt nume decat cel pe care il purtati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui dupa divort cronista54 cronista54 Buna ziua, acum 17 ani am divortat si in hotararea de divort s-a stabilit ca trebuie sa revin la numele dinaintea casatoriei. Am ignorat acest lucru, am ... (vezi toată discuția)
Procedura iesire din tara dupa casatorie IoanaTdr IoanaTdr Buna ziua, Urmeaza sa ma casatoresc in ctombrie, si as vrea in august sa imi rezerv bilete pentru concediu pentru imediat dupa nunta.Am intrebat la Evidenta ... (vezi toată discuția)
Pot calatori cu pasaportul pe numele de fata/dinaintea casatoriei? ... Ela87 Ela87 Pot calatori cu pasaportul pe numele de fata/dinaintea casatoriei in Turcia? Sotul si fiul meu au pasapoarte cu numele x (al familiei) pasaportul meu este ... (vezi toată discuția)