avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Zi libera pentru controlul medical anual - functionari ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Zi libera pentru controlul medical anual - functionari publici

Ziua libera se acorda dupa efectuarea controlului medical, care dureaza de obicei intre 3 si 5 ore in functie de clinica medicala in care se efectueaza ( deci ziua oricum pierduta pe la cozi si usile cabinetelor medicale) sau ulterior la o data solicitata de functionarul public in speta? Va rog sa specificati si actul normativ in cauza , multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: ggvv , utilizator 11:17, 16 Aprilie 2019
Problema apare la interpretarea expresiei controlul medical anual. Cuvantul controlul este articulat (articol hotarat), deci ar fi vorba despre acel control pe care cel care a scris expresia considera ca este un lucru bine cunoscut de cititorii expresiei.
Controlul medical anual este acel control medical ce se efectueaza cel putin o data pe an si este reglementat de actele normative din domeniul SSM (securitatea si sanatatea in munca)?
Atunci, acest controlul medical anual nu este doar o zi pe an in care faci ce analize vrei, ci
este o zi in care se face un control de catre medicul de medicina a muncii cu care institutia/firma are contract si eventual, daca acest medic recomanda, se fac si alte analize si/sau controale medicale.
Efectuarea acestui control obligatoriu reglementat de actele normative din domeniul SSM nu trebuie sa implice vreun cost pentru salariat, adica timpul consumat de angajat pentru efectuarea acestui control este timp platit, echivalent cu concediul de odihna.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2019
ggvv, utilizator
Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem
Probabil ca legea ar fi vrut sa distinga .
Dar, deloc surprinzator, nu a reusit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O zi libera pentru analize medicale klein andreea klein andreea Buna ziua. As avea o intrebare:inainte de anul 2008, an in care au fost obligatorii analizele, se acorda o zi libera pt.analize.Mai este valabil? Se tine cont ... (vezi toată discuția)
Zile libere salariati bordei bordei va rog sa ma indrumati - daca este prevazut i n vreo lege acordarea unei zile libere pentru efectuarea analizelor medicale anuale. (vezi toată discuția)
Concediu suplimentar handicap luminitahulea@yahoo.com luminitahulea@yahoo.com Buna ziua. Conform CCMI, beneficiez de 25 zile concediu de odihna, 6 zile concediu suplimentar pentru handicap. În 2018, după decesul tatălui meu, am avut 6 ... (vezi toată discuția)