avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procurorii acopera magariile unui politist. Ce se ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procurorii acopera magariile unui politist. Ce se poate face?

Am depus o plangere de tulburare de posesie la postul de politie al localitatii unde s-a intamplat. Vazand ca nu primesc nimic am solicitat in scris sa mi se dea raspuns cererii mele. Raspunsul a fost ca solicitarea mea se ala in dosarul penal nr. x. Am fost in audienta la prim procuror care mi-a ararâtat dosarul si in care nu apare numele meu (nici plangerea si nici ancheta), dupa care am sesizat in scris institutia politiei de aceste aspecte.
Politia a demarat ancheta asupra cazului relatat de mine prin intermediul Corpului de Control Intern si mi-a trimis raspuns ca:
Politistul se face vinovat de fals in inscrisrui si uz de fals contra intereselor persoanei.
Motivarea era ca nu a incadrat fapta reclamata la penal (cum ar fi trebuit) si nici nu a facut vreo ancheta spre identificarea faptelor, ba mai mult a musamalizat cazul acoperind astfel infractorul (care este vecinul meu).
Dosarul a fost apoi inaintat catre Parchetul General, iar solutia acestora a fost de NUP (ne urmarire penala) intrucat fapta s-ar fi prescris intrucat as fi depus plangerea la politie dupa 2 luni de zile de la momentul aflarii.
Am depus dovada ca am fost plecat din tara pe motive medicale in Germania , iar recursul la prim procuror s-a definitivat cu aceeasi motivare de 2 luni.
Vazand ca nu mi se face dreptate am depus la Tribunal solicitarea de analiza a dosarului motivat. Procurorul de caz a analizat cele declarate de mine si a decis ca fapta reclamata de mine nu exista. Solutia pe scurt: respinge plângerea ca nefondată.
Cum de primii 2 procurori au decis ca fapta s-a prescris in baza unui neadevar, deci in cele 2 cazuri anterioare a existat fapta, iar acum nici macar nu mai exista. Ba mai mult, ancheta politiei scoate la iveala tocmai faptul ca nu si-a facut datoria de servici.
Colac peste pupaza trebuie sa platesc cheltuieli de judecata in suma de 300 lei.
Deci nu cel care gresete plateste ????
Sau am gresit eu ca am cerut sa mi se faca dreptate fata de persoana oficiala a institituiei politiei?????
Cum de am avut tupeul ????
Prin lipsa anchetei nu a facut decat sa-i dea apa de moara vecinului meu care mi-au amenintat parintii, ca ii omoara, le da foc la casa. Aceste reclamatii au fost solutionate cu NUP, desi au fost si 2 martori prezenti la aceste evenimente. Asa incat parintii mei care locuiesc acolo au fost traccasati de vecinul meu datorita faptului ca Politia nu si-a facut datoria si sa-l fi anchetat pe vecniul meu.
Tulburarea de posesie se rezuma la plantarea unor tarusi delimitatori in curtea mea personala, fara a mi se fi solicitat intrarea pe proprietatea mea, parinti mei surprinzandu-i in momentul in care au plantat mai multi tarusi.
Procuroarea de caz a spus ca oricum nu mi s-a adus nici un prejudiciu si si daca ar fi fost s-a analizat in alte dosare care au fost pe rol.

Ce se poate face a.i. atunci cand ai dreptate sa ti se faca si cel vinovat sa plateasca pt. greselile sale.
In cazul meu eu ma simt cel nedreptatit si mai mult tot eu trebuie sa platesc cheltuielile de judecata.

Dupa 2 zile (dupa proces) primesc la servici o hartie in care se solicita sa se furnizeze CNP-ul si seria de carte de identitate, desi la proces m-am legitimat , iar datele de domiciliu le au chiar pe acea hartie
Dupa 3 zile lucratoare de la proces, primesc acasa o hartie in care mi se aduce la cunostiinta ca mi se vor retine de catre Finantele Publice suma datorata de 300 lei pentru procesul cu politistul. Deci nici macar sa mi se solicite sa-i platesc. E ca si cum mi i-ar scoate cu forta de parca nu i-as plati in mod voit.
Acasa inca dupa 1 sapt. nu am primit motivarea solutiei, o stiu doar dupa ce am gasit pe siteul portal.just.ro

Ce se mai poate face legal?
Pentru mine tot ce au facut procurorii mi se pare o nesimtire. Cand o sa raspunda si ei pt. faptele lor atunci abia vom aavea o speranta.

Intr-un caz anterior cu vecinul meu am pierdut la Tribunal pe motivul ca am depus plangerea dupa scurgerea celor 20 zile de la data cand am depus recurs la prim procuror. Adica eu trebuia sa fac recurs la Tribunal chiar daca primul procuror nu raspuns in cele 20 zile de la depunerea recursului. Deci trebuia sa fac recurs in maxim 20 +20 zile. Prim procurorul a raspuns in 1 luna, deci pana sa fac recursul fapta era prescrisa deja. Iar hartia primita era mentionatat ca se poate face recurs in 20 zile de la primirea instaiintarii. In concluzie eu sunt vinovat ca nu am stiut legile. Iar procurorul nu e vinovat ca nu a solutionat in 20 zile plangerea mea. Iar falsul in inscrisuri ca-mi scrie ca am 20 zile de la primire nu era valabil, nu se pune caci nu poti da in judecata astfel un procuror, desi ar trebui.
Daca cineva are indoiala cele decalarate de mine ii vor furniza toate datele sa ramana cruscis.

Sanctionarea disciplinara se poate face in termen de 6 luni,,, acesti salariati nu merita sa isi pastreze postul, este o masura educativa si daca mai este inca un cetatean care reclama indisciplina procurorului sau politistului respectiv, se aduna de la fiecare cetatean destept si acei salariati incompetenti vor disparea la prima adiere de vant.

Si eu sunt de acord ca este o forma de incompetenta si inselaciune, adica este o pacalire a cetateanului de cineva in uniforma de politist sau procuror care este indisciplinat la locul de munca si comite si un abuz in serviciu simultan, o indisciplina si o pacalire in calcularea termenelor corecte, face o lucrare de proasta calitate, fiind platit pentru a face treaba proasta la serviciu si a pagubi cetateanul cu cheltuieli de judecata, ulterior.

Totusi numai judecatorul judeca BINE si poate sa intoarca inapoi lucrarea proasta a procurorului. Asa trebuia sa procedati.

Judecatrorul e singurul in stare sa judece TOTUL, iar politistii si procurorii sunt doar niste functionari perfizi si incorecti, judecatorul are dreptul sa intoarca in favoarea dvs greselile anterioare. Era singura dvs sansa reala.

Din pacate ati ratat acest lucru. strict tehnic. Pacat ca nu ati lucrat cu un avocat, ar fi trebuit sa il dati si pe acesta in judecata pentru malpraxis, daca ar fi facut greseala dvs.

Daca totusi s-a solutionat intre timp conflictul, e ideal
de fapt abuzul e sub forma faptului ca primesc un salariu in schimb, provocand o lipsa de celeritate
iar neglijenta la serviciu este calcularea gresita a termenelor, dpv matematic
sau cel putin o indisciplina pt ca se pierd hartii, se distrug dosare, sa calculeaza gresit matematic, ei pacalesc cetateanul, ii inseala increderea si se fac ca se fac
Daca vreti sa dispara aceste fapte si acesti oameni din functii trebuie infiintata LEGIUNEA. Este singura cale.
Care lege Domnu ? eu am avut depus la dosar comunicarea de la politie care cind am verificat dosarul nu era ,a disparut !..sentinta a fost data in lipsa unei dovezi importante !Care lege...???care spune ca inregistrarile audio video sint admise ca probe in instanta numai in cazuri penale !!! da ce DOMNILOR fauritori de LEGE...cind cineva iti sparge capul,te umileste si ....ajungi ca dupa toate acestea chiar el sa te dea in judecata si sa-ti ceara 25 000 lei...nu e motiv sa sculti inregistrarea si intr-un caz civil??...asa se protejeaza INFRACTORUL !!!...DE CE NU SE PRACTICA IN JUSTITIE dectectorul de minciuni...nu se admite ca proba ! DE CE NU??????...daca firmele le folosesc ptr. a testa angajatii!!!..ar fi un factor descurajator pentru domnii martori mincinosi...mai ales in cazurile cind se cer daune asa de nejustificate !!!!!!!!!!! sau deloc ...Acestea sint legi???unde este autosesizarea????
...si se mai poate povesti...
Traim in Romania...!!!
mirage08 a scris:

Traim in Romania...!!!

Aveți libertatea de a vă alege o altă țară... Dar veți avea surpriza să constatați că niciunde nu se „practică în justiție” detectorul de minciuni :D

Alte discuții în legătură

Se poate „de-clasa” un dosar penal ? ce căi de atac mai sunt ? zxc1 zxc1 Ce căi de atac mai există dacă Instanţa de Judecată s-a pronunţat cu soluţia următoare: „RESPINGE CA NEFONDATĂ PLÂNGEREA FORMULATĂ DE PRETENŢII ... (vezi toată discuția)
problema in curte cu doua apartamente, plingere penala pentru distrugere erv erv Am sa incerc sa expun problema cit mai concis si clar chiar daca sint parte in toata afacerea. Este vorba de un imobil cu doua apartamente (doua case) in ... (vezi toată discuția)
Pligere inpotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata tytys tytys dupa o altercatie mai veche in care vecinul meu murdarindu-mi peretele casei , sotia mea i-a spus acestuia sa nu il mai murdareasca iar acesta refuzind a venit ... (vezi toată discuția)