Am avut un proces "stabilirea calitatii de mostenitor" in care au intervenit niste cumparatori care au cumparat mostenirea ce mi se cuvenea cu acte false. Cererea lor nu a fost timbrata iar instanta de fond le-a respins cererea de interventie in interes propriu ca fiind persoane fara calitate procesuala activa insa insanta le-a admis admis exceptia prescriptiei dreptului de obtiune succesorala, iar eu am pierdut procesul. Am facut recurs insa intervenientii nu.
Totusi in recurs s-au prezentat. Recursul mi-a fost respins si trebuie sa le platesc intervenientilor cheltuieli de judecata. M-ar interesa sa aflu ca as mai putea sa facin acest sens si daca instanta a procedat corect Va multumesc.
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra dar nu mai inteleg ninic. Asa oricine ii convine cu calitate procesuala sau fara, cu cererea timbrata sau nu, poate interveni in dasarul meu iar daca pierd eu procesul mai trebuie sa le platesc si cheltuieli de judecata. In acest dosar am solicitat doar constatarea calitatii mele de mostenitor. Intervenientii nu justificau un interes legitim deoarece nu erau rude cu partile din dosar si nici mostenitori.
Pot sa va intreb optiunea de succesiune la cat timp dupa deces ati introdus-o? si cand ati aflat de deces(la cate luni/ani)?Calitatea de mostenitor de ce nu ati facut-o la un notar?Era mai simplu si nu puteau interveni "persone non grata".