Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la indemnizatie de crestere copil, in cazul in care o sa am 12 luni lucrate inainte de nasterea copiilor (o sa am tripleti),cei 12 luni o sa am lucrati la 2 locuri de munca fara intrerupere intre ele....dar motivul pentru care eu plec de la primul loc de munca, este ca nu si-a respectat obligatiile, in afara ca nu mi-a dat salariile pe ultimele luni...am aflat ca nu a platit nici contributiile din ianuarie.....Va rog sa-mi spuneti contributiile declarate si datorate statului daca nu sunt platite efectiv...o sa ma impiedice la indemnizatie? sau nu? la somaj de exemplu este destul daca sunt declarate si datorate...defapt nu este vina mea ca ea nu isi respecta legile si platile...va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns...Multumesc anticipat
1. Plata contributiilor nu este relevanta pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. - De asemenea pentru a beneficia de indemnizatie de somaj este deajuns ca sumele reprezentand contributii sa fie datorate nu platite.
- Datoria se dovedeste cu declaratia nominala lunara (D112) depusa de angajator.
3. - Daca aveti venituri din salarii si din concedii medicale si concediu de maternitate, in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna ansterii) veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Aceste venituri pot proveni de la unul sau mai multi angajatori.
4. Daca incetati raporturile de munca cu unul din angajatori nu este nici o problema, se vor lua in calcul veniturile pana la data incetarii raporturilor de munca.
5. - Daca aveti tripleti veti primi indemnizatia pentru CCC calculata conform OUG 111/2010 la care se va adauga cate 600 lei pentru fiecare copil din multipleti, incepand cu al doilea.
- Adica pe langa indemnziatia pentru CCC veti mai primi inca 600 x 2 = 1200 lei.
in principiu ar trebui sa fie destul. practic in Romanica se intampla alceva. sfatul meu e sa va duceti la centru unde se primesc actele pt CiC si sa intrebati acolo. ei stiu cel mai bine cum aplica - poate va trimit chiar sa va platitri dvs la salariyu minim. e mai bine sa dati in judecata pe cineva pt plata contributiilor decat sa dati in judecata pentru plata CIC
1. Legislatia privitoare la CCC si indemnizatia aferenta nu prevede obligativitatea platii contributiilor pentru a putea beneficia de CCC si indemnizatia aferenta.
2. - Cand mai dati asemenea raspunsuri este bine sa precizati si textele de lege pe care va bazati.
- In caz contrar ele pot deruta pe cei care intreaba.
3. Cazul prezentat de initiatorul acestui topic este unul clasic, simplu si usor de incadrat in prevederile legale.
Indemnizatia
nicko8910
Buna ziua!!! Am o mare intrebare \"Firma la care lucrez eu din 15.11.2009(si sg de altfel cu carte de munca) se inchide in 1-2 saptamani,motivul:FALIMENT,eu ... (vezi toată discuția)