avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Întrebare mixtã despre justitia romana
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Întrebare mixtã despre justitia romana

1. proces, recurs (definitiva)- decizie: am de platit. de unde stiu cat cum pana cand? normal ca nu am chef sa platesc si vreun executor judecatoresc.
number two... e vorba de niste servicii, trimit banii, dar eu cum primesc factura?X-(

2. eu ziceam ca nu am sa le dau bani, ei ca da. eu deschid proces, ei fac chipurile cerere reconventionala, distinsa judecatoare a disjuns procesul si a judecat cererea lor separat, instant (la primul termen, fixat f repede) au castigat. la termenul pentru procesul initial cer recuzare ea raspunde: poftim?? dupa care spune ca face cerere de abtinere. i se aproba.

acelasi proces aceeasi cauza aceleasi persoane- judeca delibereaza se abtine face ce vrea? =D> #-o
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
catarina, utilizator
Cel mai recent răspuns: catarina , utilizator 00:00, 28 Iunie 2013
Stimată doamnă,

Poate nu ar fi rău să fiţi mai explicită pentru a înţelege ce întrebaţi.

1. Faţă de prima întrebare, faceţi o eroare. Sumele datorate prin hotărâri judecătoreşti nu sunt considerate servicii, mai precis servicii facturabile. De fapt este prima dată când am auzit această variantă....

Ca atare, nu aveţi posibilitatea să nu plătiţi respectivele sume, susţinând că nu se emite factură. Uitaţi de această idee, nu poate fi primită nici drept glumă.

Plata prin OP este valabilă şi face dovada îndeplinirii oblgaţiilor derivate din hotărârea judecătorească.

2. A doua întrebare, nu am prea înţeles-o.

Mai precis, nu am înţeles poziţia dvs.

Judecătorul nu a făcut ceea ce a vrut, ci ce se impunea şi era legal. Mai ales că situaţia care impunea abţinerea/recuzarea aţi observat-o şi dvs, citez: ,,initial cer recuzare,,

Potrivit Art. 25 Cod procedură civilă,
Judecatorul care stie ca exista un motiv de recuzare in privinta sa este dator sa instiinteze pe seful lui si sa se abtina de la judecarea pricinii.

Or, tocmai acest lucru l-a făcut, dovedind corectitudinea aprecierii.

Prin urmare, chiar nu găsesc justificate nedumeririle dvs.

Cu stimă.
Daca nu aveti un termen stipulat in hotarare, va trebui sa platiti imediat ce hotararea devine executorie.
Dvs nu mai datorati si nu veti plati suma in baza contractului, ci in baza hotararii.
andreigrigoriu:

aveti dreptate, trebuie sa fiu mai clara!

1. NU m-am gandit sa nu platesc sumele, sustinand ca nu se emite factura! si nici de glume nu am chef!
obiectul procesului era ca eu datorez sau nu niste bani unei firme de stomatologie. eu am platit la ei si nu am primit factura. in justitie am cerut sa imi dea firma factura. s-a hotarat ca mai am eu de platit nu s cat. ok, dar pentru ce servicii? platesc, bun, dar trebuie sa imi foloseasca si mie? stomatologii nu au scris nicaieri ce servicii mi-au facut si pentru ce platesc. eu cum ma duc la protectia consumatorului daca nu imi foloseste la nimic lucrarea lor?

2. daca doamna judecator se gandea sa se abtina, de ce a exclamat un mare "poftiim?" camd am zis ca am cerere de recuzare?
g jane 2.... cum aflu ca a devenit executorie? cum aflu contul in care sa platesc- de la avocat? pretenul meu?
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
catarina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuzare laur01 laur01 Buna seara,avocatul meu a facut cerere de recuzare deoarece cineva avrut sa adjudece un teren in instanta ,care a fost respins de executor.Respunsul pe saitul ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa judiciara fgeorgeta fgeorgeta Va rog sa-mi spuneti care este procedura recuperarii taxei judiciare de timbru care a fost taiata pe numele unui CAR in scopul punerii in execuare a unor ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru mirceani mirceani Am deschis un proces de partaj care din nefericire s-a suspendat pntru neindeplinirea procedurii de citare, paratii locuind in afara Romaniei. Intrebare: ... (vezi toată discuția)