avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Erori in poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Erori in poprire

Buna ziua. Astazi am fost anuntata (de catre o banca, subliniez) ca mi s-a infiintat poprire pe toate conturile, in temeiul art 454 alin (2), cod Pr Civ, pt un imprumut acordat de o IFN in 2006.
Am o intrebare:
- nu recunosc nici nr contractului, nici data acordarii, nici suma care este neexplicitata (difera de datele de pe raportul Biroului de credit si de pe chitantele pe care le detin ca dovezi de plata) - precizez ca da, am debit restant, dar ce fac cu aceste erori? cum sa accept suma de plata in cazul acestor erori?
Va rog, cum sa procedez?

Multumesc anticipat pt sfat
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:44, 27 Ianuarie 2014
Intre timp am consultat un avocat care m-a sfatuit dupa cum urmeaza:
- sa fac contestatie la executare silita SI la titlu executoriu (pt a putea contesta si suma), fara sa solicit suspendare executare, in acest mod nu mai trebuie sa achit si cautiunea de 10%, ci doar taxarea normala. - voi urma acest sfat, care a fost si al Dvs.
- pana demarez aceasta contestatie (saptamana viitoare), considerati ca este ok sa notific executorul si banca pe mail, ca voi contesta executarea avand in vedere erorile?

Multumesc mult
De ce sa platiti inutil suma de 1000 lei taxa de timbru si el sa modifice adresa pana la primul termen?! O adresa e de ajuns.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
Iertati-ma, dar iar am panicat: exact asta era ideea, sa evit in aceasta faza cheltuieli mari. conf. Avocat, ar trebui sa achit pt contestatie la executare silita SI la titlu executoriu suma de max. 194. E gresit?

I. Extras Legea nr. 146/1997 modificată

ART. 2
În cazul contestaţiei la executarea silită şi al opoziţiei la executare, taxa se calculează la valoarea bunurilor a căror urmărire se contestă sau la valoarea debitului urmărit, când acest debit este mai mic decât valoarea bunurilor urmărite. Taxa aferentă acestei contestaţii nu poate depăşi suma de 194 lei, indiferent de valoarea contestată

Sa fac aceasta adresa si sa vad ce se intampla, poate dauna cu ceva?

Va multumesc pt rabdare, recunosc mi-e rau de frica (recunosc datoria dar nu suma!)
S-a modificat legea taxelor de timbru, acum suma e de 1.000 lei.
Doamne Fereste!
In acest caz, momentan ramane adresarea catre executor. Cum ar trebui sa formulez pertinent adresa pt a se lua in calcul faptul ca, contest suma?
Sa-i comunic ca nu detin valori proprietate personala si ca trebuie sa se indrepte spre veniturile salariale, eventual sa comunic angajatorul?

Multumesc inca odata

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru Luoana Mihaela Luoana Mihaela Am formulat o cerere in instanta pentru contestarea si suspendarea executarii unui Titlu Executoriu si a unei Somatii de Plata emise de catre Finante si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Somatie imobiliara DonCurent DonCurent Buna ziua .am primit de la un birou executor judecatoresc o somatie 27.062012 si o somatie imobiliara 2908.2012cu privire la un contract de credit nr ... (vezi toată discuția)
Poprire validata- cheltuieli judecata begonia begonia Buna dimineata! Se admite cererea de validare a popririi iar tertul poprit este obligat la plata sumei datorate de debitor creditorului si cheltuieli de ... (vezi toată discuția)