avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Solutionare cerere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Solutionare cerere

buna ziua!
intrebarea mea este,termenul de solutionare a unei cereri,care este?
am depus cererea de concediu in data de 3 iunie 2013,si nu am primit un raspuns la ea.
Cel mai recent răspuns: neliamarina , utilizator 10:38, 8 August 2013
neliamarina a scris:

buna ziua!
intrebarea mea este,termenul de solutionare a unei cereri,care este?
am depus cererea de concediu in data de 3 iunie 2013,si nu am primit un raspuns la ea.


Termenul de solutionare al unei cereri era obligatoriu a fi mentionat in regulamentul intern in cf cu art 242 Codul Muncii
1.Art. 242. [elemente de continut]
Regulamentul intern cuprinde cel putin urmatoarele categorii de dispozitii:
a) reguli privind protectia, igiena si securitatea in munca in cadrul unitatii;
b) reguli privind respectarea principiului nediscriminarii si al inlaturarii oricarei forme de incalcare a demnitatii;
c) drepturile si obligatiile angajatorului si ale salariatilor;
d) procedura de solutionare a cererilor sau a reclamatiilor individuale ale salariatilor;


@ freelis:
"Prin urmare, cererea dvs de CO trebuia sa fie aprobata si apoi sa plecati in CO."
Unde scrie exact acest lucru?
Trebuie sa scrie undeva ca nu este necesar sa fie aprobata o astfel de cerere ?

Ceea ce sustinetid dvs mi se pare absurd, fac o cerere acnd vreau eu de Co si plec de a doua zi in CO fara sa astept rezolutia sefilor.

Userul lucreaza in sectorul public, unde sefii ierarhici aproba cererile de CO.
Nu am spus ca se poate pleca oricand in concediu... Am spus doar ca in cazuri ca acesta, cand un anumit sef nu vrea sa te lase sa pleci in concediu fara un motiv intemeiat, ( pentru ca daca ar fi avut un astfel de motiv ar fi scris NU pe cerere si ar fi explicat motivul), pentru ca ulterior sa te treaca nemotivat si eventual sa te dea afara, te poti apara aratand ca nu aveai o astfel de obligatie stipulata in mod explicit intr-o norma legala, act administrativ etc
In al doilea rand dreptul la concediu este unul fundamental iar a lasa acest lucru la indemana unui sef poate pune in pericol insasi esenta acestui drept. Deaceea este necesar ca procedura sa fie clar stabilita in regulamentul intern, ccm etc.Cunosc unitati ( companii de stat) unde se pleaca in concediu in baza unui \"bon de concediu\" semnat de sefi iar nu in baza unei cereri.
Nu scrie niciunde ca nu este necesar sa fie aprobata o astfel de cerere, dar nu scrie nici ca este obligatoriu.
Utilizatorul a aratat ca a depus cererea cu 32 de zile inante. nu a plecat a doua zi.. termenul general de raspuns este de30 zile ( este o institutie publica). Cat timp ar fi trebuit sa astepte o rezolutie oricare ar fi fost aceasta??
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
stelarman, utilizator
In marea majoritate a institutiilor publice exista asa ceva. Insa un salariat se poate interesa daca cererea lui de CO este aprobata.
BUNA ZIUA,
revin la situatia de mai sus,cu urmatoarele precizari,nu avem o programare anterioara a concediilor,pana au inceput problemele mele,nimeni nu facea cerere de concediu,doar verbal era invoit,eu stiind ca sunt "ochita' am incercat sa fac lucrurile cum ar trebui sa fie intr-o institutie,mi-am facut cerere de concediu cu 30 de zile inainte la care am atasat si biletele de avion,si am asteptat,pe cererea mea nu a fost pusa nici o rezolutie,drept urmare am plecat dupa 32 de zile ,nicidecum dupa 2 zile cum ati spus,3 colege inaintea mea si-au efectuat concediul fara cerere aprobata.
Domnilor,unde suntem?
Unde ne aflam?
Daca sunt niste reguli impuse,nu trebuie toti sa le respectam?
Regulament intern nu este,doar regulament de organizare si functionare,unde ce ati descris mai sus nu este precizat in regulamentul "nostru'.
O rezolutie negativa,daca ar fi fost pe cerere,nu ar trebui sa fie motivata?

Alte discuții în legătură

Se poate refuza concediul de odihna? Mr. Brightside Mr. Brightside Bun gasit! Vreau sa stiu daca mi se poate refuza o cerere de concediu si pe ce considerente? Daca vreau sa imi iau concediu in luna iulie la cate zile am ... (vezi toată discuția)
Cerere co refuzata ida_curly ida_curly buna seara! va implor sa ma ajutati! sunt angajata de 6luni intr-o institutie de stat. dupa angajare mi-am planificat co in luna august mi-am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna blackjack blackjack Cine trebuie sa aprobe cererea de concediu de odihna a unui functionar public si in cat timp de la depunerea acestei cereri? (vezi toată discuția)