avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum procedez? Permis suspendat fara instiintare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum procedez? Permis suspendat fara instiintare

In data de 24.06.2013 circulam cu motocicleta pe raza localitatii Frumusani, jud Calarasi.La un moment-dat din sens opus venea un MCV care a aprins luminile si a intrat pe sensul meu, am oprit, agentul singur in masina mi-a spus sa opresc pe partea dreapta, a intors pe sensul meu si a parcat in spatele motocicletei. Numarul motocicletei era murdar si putin indoit si se vedeau doar literele, fara judet si cifre. Cu casca pe cap am mers la agent si i-am spus cum ma numesc si numele tatalui meu pe care il cunostea. Mi-a spus ca imi va retine permisul de conducere si mi-a solicitat documentele. Am spusca merg la motocicleta sa imi iau documentele si am plecat. Dupa 14zile prin cunostinte de la politie am verificat starea permisului si apare retinut, iar perioada de suspendare incepe cu 10.07.2013. Mentionez ca nu am primit nimic acasa care sa ma instiinteze ca mi-a fost intocmit proces verbal si nici persoana care detinea motocicleta nu a primit citatie sa transmita datelepersoanei care o conducea. Cum pot face contestatie daca nu am primit nimic? Daca nu ma interesam, cum aflam ca mi-a fost retinut dreptul de a conduce? Perioada de suspendare nu incepe de la data comunicarii? Sau macar sa imi fie comunicat procesul verbal in cele 15zile dela intocmire cand pot face contestatie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CrisB , utilizator 08:54, 12 Iulie 2013
singura mea problema este procesul verbal sau instiintarea de predare a permisului in 5 zile..nimic din astea nu au ajuns la mine!
Daca nu au ajuns la dvs inseamna canu vi s-au comunicat si atunci nu aveti de unde sa stiti de ele. Contestatia si predarea permisului cred se fac in functie de data comunicarii. Iar ei nu au vreo dovada ca vi s-au comunicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile politistului kuky666 kuky666 un politist de la rutiera are voie sa fie si operator radar si agent constatator din moment ce este singur in masina? (vezi toată discuția)
Neoprirea la agentul de circulatie. CGSebastian CGSebastian Etapele sunt urmatoare: Deplasandu-se pe drumul A, conducatorul X ruleaza cu o viteza peste limita maxima admisa, din fata sa vine o masina a politiei dotata ... (vezi toată discuția)
Accident silviu2909 silviu2909 ce se intampla daca lovesti o masina parcata pe marginea drumului, zgariindu-le doar, pe amandoua, si pleci de acolo, fara sa raportezi nimic la politie ? (vezi toată discuția)