avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale numirea a doi administratori fara ca aceasta sa fie pe ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

numirea a doi administratori fara ca aceasta sa fie pe ordinea de zi

Pt. ca in dimineata zilei in care avea loc AGA doi administratori din CA au demisionat am procedat in AGA la numirea altor 2 administratori fara ca acesta situatie sa fie prevazuta in convocator deci in ordinea de zi a AGA. Societatea noastra este societate pe actiuni. Stiu ca Hotararea de numire a administratorilor este lovita de nulitate absoluta. Totusi hotararea a fost inregistrata la Registrul Comertului si publicata in Monitorul Oficial. Hotararea poate fi atacata oricand cu actiunea in anulare de catre orice actionar. Mentionez ca la Adunare nu au fost prezenti toti actionarii, iar dintre cei prezenti 2 au fost impotriva. Cei care au fost pentru reprezinta 80% din capitalul social al societatii. Intrebarea mea este ce solutie avem pentru a indrepta aceasta situatie si de a nu fi atatacata hotararea luata in Adunare? Exista vreo solutie?
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 19:04, 14 Martie 2009
reconvocati adunarea generala si numiti din nou administratorii.;)
reconvocati adunarea generala si numiti din nou administratorii.

Da, este o solutie buna, dar AGA veche este in continuare anulabila.

Solutia
Prin urmare, la urmatoarea adunare generala, va trebui sa constatati nulitatea numirii administratorilor (pentru a nu constata nulitatea intregii hotariri a adunari generale- poate ca ati mai avut si alte puncte pe ordinea de zi care sunt utile si vreti sa le pastrati).

Apoi numesti noul consiliu.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare agoa atacata in instanta de un actionar cu actiunea in anulare cezara costina cezara costina Motivul actionarului este ca nu s-a respectat ordinea de zi din convocare si solicita constatarea nulitatii absolute a hotararii. Ordinea de zi este ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator ContSters91137 ContSters91137 Actionarii A, B, C au solicitat instantei sa dispuna inlocuirea administratorului FN din functie deoarece se face vinovat de starea de insolventa a societatii ... (vezi toată discuția)
Nr convocari ordinare si extraordinare intr-un an calendaristic casanova casanova Am studiat legea 31 - legea societatilor comerciale si nefiind de profesie juridica nu stiu a interpreta cutuma . Cu oazia aprobarii situatiilor financiare ... (vezi toată discuția)